Veel mensen zien het wel zitten om een leuk optrekje in hartje Leiden te hebben. Helaas blijven de huizenprijzen de pan uit stijgen en is het wonen in Leiden voor verscheidene stervelingen onbetaalbaar. Maar als u toch de hoofdprijs moet neerleggen voor een woning in de historische stad, waarom koopt u dan niet meteen ‘het allermooiste penthouse van Leiden’?

Een ruim appartement in Leiden van wel 170 m²

Zo omschrijft de makelaar het pand tenminste.  De woning bevindt zich vlakbij de Breestraat, in de Mandenmakerssteeg, waardoor het loopafstand is van allerlei winkels, restaurants en café’s. Kortom: de perfecte woning voor de mensen die graag op stap gaan, maar liever de auto in de garage laten staan.

Woning in Leiden

Het complex waar het penthouse zich in bevindt is nogal kleinschalig: u deelt de lift met slechts één andere penthouse-eigenaar. Het pand heeft een schitterend uitzicht op de historische binnenstad, vooral vanaf het terras ter grootte van 100 m², terwijl de woning zelf in totaal 170 m² omvat. Het appartement beschikt over vijf kamers, waarvan vier slaapkamers. De ‘master bedroom’ heeft een luxueuze inloopkast en oogt modern.

Een luxe en moderne stijl

Ook de rest van het interieur is modern ingericht met een mix van donker en wit verspreid door de kamers. De woonkamer heeft een ingebouwde televisie welke te transformeren is tot een heuse bioscoop met een automatisch projectiescherm en een projector vanuit het plafond. Door de hele woning zijn speakers ingebouwd, waaronder de gang, woonkamer, keuken, speelruimte, master bedroom en ‘master bathroom’. Ook op het terras kunt u genieten van gezellige muziek met speakers op twee verschillende locaties.

Woning in Leiden

De keuken is eveneens zeer strak ingericht met allerlei inbouwapparatuur om los te kunnen gaan met allerlei recepten. Er is een kookeiland en vlak daarnaast kan gedineerd worden aan de keukentafel. De woning oogt ruim zonder het ‘knusse thuis’ te verliezen, wat bij veel grote woningen vaak wel het geval is. Verlichting door het gehele appartement wordt op sommige plekken verzorgd door ingebouwde spotjes en lichtstrips in het plafond, die voor een ultra-moderne ervaring zorgen.

Het penthouse staat te koop op Funda met een totale verkoopprijs van € 1.395.000 kosten koper. Niet niks, maar voor de echte fan van de Leidsche binnenstad is dit uiteraard een koopje!

Woning in Leiden