Het is geen nieuws dat LG behoort tot één van de beste televisiemakers ter wereld. Om deze reputatie hoog te houden moeten ze blijven innoveren en meer aanbieden dan hun concurreren. In die missen zijn ze tot de voltooiing gekomen van een de zogenoemde LG Magnit 272″ Micro LED 8K, een televisiescherm van maar liefst 272-inch met haarfijn beeld.

De LG Magnit 272″ Micro LED 8K

Het gigantische scherm werd bij ‘Integrated Systems Europe’ (ISE) 2023 in Barcelona voor het eerst onthuld. Er waren meerdere ultra-innovatieve producten van LG aanwezig, waaronder ”s werelds eerste buigbare scherm met hoge resolutie’. Het thema van de presentatie van LG was ‘life, be bloomed’ en ze richtten zich op het eenvoudiger en beter maken van het leven. Het bedrijf liet ook meerdere nieuwe technieken zien, zoals micro-LED en vernieuwende transparante LED-schermen.

Echter bleven de meeste ogen toch hangen bij het reuze scherm van 272 inch. De modelnaam van het scherm is LSAB007. In dit scherm zit de zoals eerder genoemde micro-LED techniek verwerkt. LG legt uit dat het miljoenen ‘zelfuitstralende pixels op micrometerschaal’ gebruikt om een zeer strakke helderheid in het beeld te creëren. Daarnaast is de beeldkwaliteit van de televisie 8K, de scherpste en mooiste beeldresolutie die op dit moment op de markt is.

Doordat het formaat van het scherm zo kolossaal is, zou deze televisie vooral geschikt zijn voor openbare gebouwen, zoals lobby’s van een hotel, of bijvoorbeeld voor controlekamers en directiekamers – maar het scherm zal er uiteraard ook prachtig uitzien in een thuisbioscoop. Het bedrijf zegt in een persbericht dat de nieuwe displays de communicatie van bedrijven kan bevorderen en het kan gebruikt worden voor verschillende commerciële functies.

LG Magnit 272-inch - Controlekamer

Het tech-bedrijf heeft naast alle innovatieve snufjes ook de tijd genomen om ervoor te zorgen dat hun televisieschermen extra stevig zijn. Zo zal een laagje op het scherm voor extra bescherming tegen waterdruppels, statische elektriciteit en andere gevaren zorgen.

“LG biedt veel meer dan schermen alleen om content te presenteren. Onze display-oplossingen kunnen u helpen verbinding te maken, te creëren, te communiceren en samen te werken. Dit breidt uw televisie-ervaring uit en digitaliseert op tal van handige, nieuwe manieren,” werd verteld door LG.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Integrated Systems Europe (@ise_show)