De Libanees-Mexicaanse zakenman Carlos Slim was ooit zelfs de rijkste man op aarde, maar hoewel hij tegenwoordig overtroffen is op het gebied van eigen vermogen op wereldwijde schaal, is hij nog altijd de rijkste man van Mexico. En daar kunnen binnenkort tientallen miljoenen aan toegevoegd worden, want de investeerder heeft opnieuw een verkoopbord aan zijn huis in NYW laten bevestigen.

Carlos Slim is een zakenman optima forma

Slim staat vooral bekend als de hoofdaandeelhouder van telecommunicatiebedrijf America Movil en oprichter van het conglomeraat Grupo Carso, maar hij heeft zijn vermogen gestopt in allerlei industrieën. Zo werd hij in 2015 topaandeelhouder van de New York Times met een belang van $ 341,4 miljoen in de Amerikaanse krant en in zijn thuisland zwaait hij met de scepter bij honderden bedrijven.

Op het moment van schijven staat hij op nummer 1o in de Bloomberg Billionaires Index met een geschat vermogen van $ 85.7 miljard. In 2015 haalde hij opnieuw krantenkoppen toen hij één van de duurste huizen in New York aan de man probeerde te brengen. Het 25 kamer tellende herenhuis, waaronder acht slaapkamers en tien badkamers, met een oppervlak van 1.858 vierkante meter kostte indertijd $ 80 miljoen.

Foto: Compass

“Zeldzaamste kans om een ​​stukje geschiedenis te verwerven”

Daarvoor waren er slechts foto’s van de gevel bekend, maar toen de publieke verkoop van start ging, kregen we een kijkje hoe het interieur van één van de rijkste mensen ter wereld erbij stond. Het herenhuis, ontworpen in palazzostijl,  is gelegen aan de luxueuze Upper East Side van Manhattan op 1009 Fifth Avenue en werd gebouwd tussen Gebouwd tussen 1899 en 1901.

Foto: Compass

Vanaf het dakterras is een weelderig uitzicht op de skyline van de stad die nooit slaapt en Central Park. Het pand is nu opnieuw aangeboden en wordt aangeprezen als “de zeldzaamste kans om een ​​stukje geschiedenis te verwerven en een gedurfd statement te maken in uw portfolio” voor zowel “investeerders als verzamelaars”. Dus, als u op zoek bent naar stukje geschiedenis van Manhattan, stuur een berichtje naar makelaar Jorge Lopez van Compass.