Voor veel mensen is het een grote droom: het kopen van een Porsche. Dat de Duitse auto’s een flink prijskaartje hebben, is natuurlijk dan weer erg jammer, maar het geldt niet alleen als een vervoersmiddel, maar ook als statussymbool. Maar wie goed zoekt, zal vinden. Een echte koopjesjager kan hierdoor zo een parel van een Porsche tegenkomen. Bent u nou al jaren op zoek naar een tweedehands Porsche, maar kunt u hem nergens vinden? Dan hebben wij voor u een fantastische website.

In beslag genomen voertuigen bij Domeinen Roerende Zaken (DRZ)

DRZ is een directie van het Ministerie van Financiën. Hier worden overtollige goederen en strafrechtelijke in beslag genomen goederen verkocht. Soms zitter er hartverscheurende verhalen achter de inbeslagnames, maar meestel hebben ze iets te maken met het criminele circuit. Hoe dan ook geeft het andere stervelingen de kans de mogelijkheid om zo buitengewone aankopen te doen. Zo staat er momenteel niet één, maar twee Porsches te koop bij DomeinenRZ.

Porsche 911 Turbo S

Foto: Domeinen Roerende Zaken

De eerste auto die in de verkoop staat bij DRZ is een 911 Turbo S cabriolet. Deze auto is het meest iconische model van de Duitse sportwagenfabrikant. De Turbo S wordt aangedreven door een 3,8-liter zescilinder boxermotor. In eerste instantie lijkt dat misschien niet veel spektakel op te leveren, maar toch heeft deze auto een vermogen van 650pk en 800 Nm. De auto heeft maar liefst een topsnelheid van 330 km/u en is in staat om van 0 naar 100 km/u te gaan in een razend tempo van 2,8 seconden.

De 911 Turbo S is bijna zo goed als nieuw, want er staat slecht 1.285 km op de teller. Of dit volledig betrouwbaar is, is lastig te zeggen aangezien de auto uit Duitsland komt. Voor de rest ziet de auto er spic en span uit en heeft een strak leren interieur.

Porsche Taycan Turbo S

De tweede auto die in de verkoop staat is een elektrische Porsche Taycan Turbo S. De auto heeft een zeer opvallend kleur: Mamba Green. Deze auto wordt aangedreven door twee elektromotoren en heeft een accu van 93,4 kWH. De Porsche heeft een vermogen van 680 pk en 850 Nm. De topsnelheid van het groene sportmodel is 260 km/u en in staat om vanuit stilstand op te trekken naar de 100 kilometer per uur un minder dan 3,2 tellen.

Porsche Taycan Turbo S

Foto: Domeinen Roerende Zaken

Deze auto heeft vergeleken de 911 Turbo S flink wat meer kilometers op de teller staan, namelijk 45.000 km. De auto is in een relatief korte periode dus veel gebruikt. Helaas kunnen we van deze auto niet zeggen dat hij er spic en span uitziet, want de auto heeft een aantal barsten zitten in het panoramadak.

Wie geïnteresseerd is één van deze Porsches kan hier bieden! Gaat u een poging wagen?