Rob Kemps (37) is een veelzijdig man. De meeste zullen hem kennen als zanger van de Snollebollekes, maar heeft ook een carrière als televisiepresentator en werd vorig jaar de ‘Slimste Mens van Nederland’. Kortom: hij heeft veel titels op zijn cv staan. Hierdoor groeit het vermogen van deze talentvolle man steeds meer en kan hij zichzelf binnenkort wellicht bij de miljonairs-club voegen.

Rob Kemps zijn succesvolle carrière

Opgegroeid in Best, een dorp gelegen in Noord-Brabant, droomde Rob Kemps als kind om de nieuwe André van Duin te worden. Of dat hem gelukt is? De Brabander heeft zeker een grote carrière ontwikkeld door de jaren heen. Zo mocht hij in 2021 de prijs Televizier-Ster ontvangen bij het Televizier-Ring gala na zijn overwinning bij De Slimste Mens.

Het duurde niet lang voor hij daarna een contract tekende bij Talpa om zijn eigen programma ‘The Wheel’ te maken. Ook zat hij in het panel van ‘Wie Kent Nederland’ en nam hij tijdelijk ‘Ik Hou van Holland’ over van Linda de Mol. Nu is hij alweer begonnen met een gloednieuw programma: 10 Vragen, waarin hij een serie bekende Nederlanders interviewt, waaronder zijn voorbeeld André van Duin bijvoorbeeld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rob Kemps (@robkemps13)

Snollebollekes is al sinds 2013 een actieve ‘feestact’ opgericht door Rob Kemps en DJ’s Jurjen Gofers en Maurice Huismans. De groep is ontstaan toen er voor de ochtendshow Rick in de Morgen op Radio Veronica voor de grap een carnavalsnummer gemaakt moest worden. Ze maakten het nummer Vrouwkes en dat groeide uit tot een groot succes. Feest-DJ Maurice Huismans zag hier potentie in en wilde samen met Gofers een act beginnen. Ze vroegen uiteindelijk Rob Kemps om het gezicht van Snollebollekes te worden.

Echter gaan er geruchten in de ronde dat Rob Kemps zijn nummers zelf heeft gezingen. Hoewel het lange tijd stil bleef, biechtte hij het later op. “Ik zing niet zelf de platen in”, zei Kemps tegen Privé. “Ik heb vanaf het begin gezegd: ik ben niet knap, ik kan niet dansen, ook niet zingen, maar ik breek wel de tent af. Daar heb ik nooit een geheim van gemaakt.” De stem van Snollebollekes die op de muziek te horen is, is namelijk Jurjen Gofers.

Het totale vermogen van zijn bedrijven

Of hij nou wel of niet zingt, de beste man heet zijn schaapjes op het droge. Dankzij zijn successen heeft Rob Kemps een aardig vermogen op kunnen bouwen in de afgelopen paar jaar. In 2018 zette hij twee bedrijven op, ‘Tram 33 B.V.’ en ‘Rob Kemps Beheer B.V.’, en deze groeide beiden in een korte tijd enorm. Tram 33 B.V. is gegroeid van € 68.000 naar maar liefst € 256.000 en Rob Kemps Beheer B.V. is van € 72.000 naar wel € 546.000 uitgegroeid. Bij elkaar opgeteld komt dat neer op € 802.000.

Maar dat is niet alles. In 2019 kocht de Brabander een vrijstaand huis in Best, voor € 740.000, waar hij een hypotheek op liet vestigen van € 780.000. Op die woning zit zeker wel een paar ton aan overwaarde. Daar zal hij best wel trots op zijn.