Emirates investeert miljarden om een ongeëvenaarde vliegervaring te creëren voor hun passagiers. De in Dubai gevestigde luchtvaartmaatschappij biedt daarnaast dezelfde soort eersteklas ervaring aan voor eigenaren van supercars, die hun kostbare bezittingen over de hele wereld willen vervoeren.

Supercars verplaatsen met Emirates Sky Wheels

James Walker, ofwel Mr JWW, een ondernemer en bekende auto-YouTuber met 750.000 abonnees, heeft onlangs een nieuwe video op zijn YouTube-kanaal geplaatst, waarin hij zijn reiservaringen deelt met zijn McLaren Senna en Porsche 911 GT3, die hij naar het VK vanuit Dubai liet verschepen door Emirates om ze te verenigen met zijn andere eigendommen. Als autoliefhebber heeft Walker een indrukwekkende autocollectie met verschillende McLarens, Porsches en een Praga R1 prototype.

Emirates-supercar

Naast het maken van content voor verschillende social media platforms, schrijft Walker ook voor The Sunday Times en runt hij een succesvol mode- en textielbedrijf. Walker heeft in het verladen vaker samengewerkt met Emirates en pleegde de luchtvaartmaatschappij een belletje om gebruik te maken van de op maat gemaakte vrachtservice (Emirates Sky Wheels) om zijn supercars veilig te vervoeren. Het betreft een deur-tot-deur bezorgservice voor supercars, waarmee eigenaren ook met hun voertuigen op dezelfde vlucht kunnen vliegen. In een Boeing 777 om precies te zijn. ”

“Eén telefoontje en mijn beide auto’s worden thuis afgeleverd”

Het vervoeren van een supercar over de continenten is normaliter een logistieke nachtmerrie, maar Walker vertelt hoe ongelooflijk eenvoudig Emirates het hele proces maakt. Zodra de supercar de luchthaven bereikt, wordt hij op een pallet geladen en daar blijft ‘ie gesitueerd ​totdat de  plaats van bestemming is bereikt. “Het proces en de logistiek boeien me nog steeds! Eén telefoontje en mijn beide auto’s worden thuis afgeleverd, altijd een voorrecht (maar een belangrijk proces) om toestemming aan de luchtzijde te krijgen om dit met je te delen”, schrijft Walker.

Emirates-supercar

Vanzelfsprekend moeten alle brandbare vloeistoffen uit het voertuig worden afgevoerd, voordat het in het vliegtuig wordt geladen. De laadruimte in het vliegtuig heeft een vloer met massieve rollen waarop de pallet naar zijn aangewezen plaats schuift. Het hele proces van het laden tot het lossen ziet eruit als een gesmeerd en gestructureerd proces. Maar oordeel vooral zelf tijdens het kijken van de onderstaande video.