Een 22-jarige jongen uit Australië kwam tijdens een avondje uit met vrienden op een geniaal idee. Vrijwel direct besloot zijn eigen bedrijf te beginnen en dat pakte uiterst succesvol uit. In een tijdsbestek van nog geen zes weken tijd werd er zo’n $ 100.000 aan zijn bankrekening toegevoegd.

Zip Zap, de draadloze oplader

Bailey Page is in een korte tijd een succesvolle ondernemer geworden. Net als velen van zijn leeftijd, gaat de jongen graag in het weekend op stap met vrienden. Na één van deze avonden uit besloot Page een Uber te bestellen om naar huis te gaan, toen zijn telefoon plots uitviel, waardoor hij helaas naar huis moest lopen. Dit wilde de Australiër zich niet nog eens laten gebeuren.

Onderweg naar huis kwam hij daarom op een geniale oplossing voor dit probleem: een draagbare, draadloze oplader. Toen hij op internet ging zoeken, kwam hij tot zijn verbazing niet het product tegen dat hij zocht. Dus besloot hij om het heft in eigen handen te nemen en zelf met een product te komen, al was dat nog niet zo makkelijk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Zip Zap (@zipzap_au)

Negen maanden aan productontwikkeling

Page bedacht een businessplan, die hij voorlegde aan een fabrikant die hij op Alibaba had ontdekt. Samen kwamen ze op het product en besloten ze te beginnen aan het proces, wat in totaal wel negen maanden gekost heeft voordat het product klaar was.

Het was geen goedkoop geintje: hij heeft maar liefst 40.000 Australische dollar in het idee moeten steken. Dat maakte de lancering van het product extra spannend voor de Australiër, vooral omdat hij zelf nog op school zat. “Toen ik op de universiteit zat dacht ik bij mezelf, als dit mislukt heb ik het op zijn minst een kans gegeven”, vertelde hij.

Echter had Page veel geluk. Toen de ‘Zip Zap Chargers’ op de markt kwamen, werden ze zeer goed ontvangen. Binnen zes weken had hij al $ 100.000 in omzet gedraaid, wat omgerekend zo’n € 62.800 is. Dat stelde de jonge ondernemer zeer gerust. Ondertussen is zijn business uitgegroeid tot een zeer succesvol bedrijf.