In Maidières, een schattig dorpje onder de rook van Nancy, waren de bewoners vol verbazing toen ze ontdekten dat een 96-jarige vrouw hen een ongelooflijke schenking had nagelaten. Niemand had enig idee dat voormalig lerares Marcelle Verelle € 1 miljoen op haar bankrekening had staan, maar na haar overlijden in 2018 werd het dorp verrast met haar onbaatzuchtige gift.

Vrouw schenkt € 1 miljoen aan Frans dorpje

Verelle had geen erfgenamen en besloot daarom haar volledige fortuin te doneren aan Maidières. Het bedrag, bestaande uit haar huis en spaargeld, werd eind vorige maand gestort en zal de kleine gemeenschap (ongeveer 1500 inwoners) ongetwijfeld helpen met de ontwikkeling.

Maar de schenking van Verelle had een speciale voorwaarde. Ze vroeg enkel en alleen om de regelmatige verzorging van haar graf. De gemeente zal deze wens zeker respecteren en is van plan om het geld te gebruiken voor de renovatie van enkele gemeentelijke gebouwen, zoals het gemeente- en het dorpshuis.

“Ik heb geen woorden om zo’n daad van vrijgevigheid te beschrijven”

Burgemeester Gérard Boyé is ontroerd door de vrijgevigheid van Verelle en wil haar op passende wijze eren. Hij overweegt om een straat of gebouw naar haar te vernoemen als blijk van waardering. “Het is de eerste keer dat het ons is overkomen, maar ik hoop dat het niet de laatste keer zal zijn”, liet Boyé destijds weten.

Hoewel de gift in 2018 werd toegezegd, werd de nalatenschap op maandag 20 februari 2023 geformaliseerd, laat een gemeenteraadslid weten aan Maville. Ze zei: “Ik heb geen woorden om zo’n daad van vrijgevigheid te beschrijven. Toen de notaris ons het bedrag vertelde, vroegen we ons samen met mijn assistenten af ​​of hij de komma goed had geplaatst… We waren stomverbaasd.”