Sinds ze hun functie als senior royals hebben neergelegd, rekenen prins Harry en Meghan Markle Californië als hun thuis, samen met zoon Archie en dochter Lilibet. Ze verruilde het koninklijke paleis in London voor een leven in het zonnige Santa Barbara aan de Amerikaanse westkust. In het chique Montecito, naast allerlei andere beroemdheden en Hollywood A-listers als Ellen DeGeneres, Ariana Grande en Oprah Winfrey.

De villa van Meghan Markle en prins Harry in Californië

Meghan Markle en prins Harry kochten de woning naar verluidt voor $ 14,65 miljoen in de enclave aan de kust van Santa Barbara County. De namen van de hertog en hertogin van Sussex duiken echter niet op in de schenkingsakten, maar uit gegevens blijkt dat het landgoed half juni stilletjes is verkocht aan een mysterieuze trust. Wederom geen naam te bekennen, alhoewel de trust toevallig een postadres deelt met de kantoren van Meghan Markle’s oude zakenmanager, toen ze nog aan haar carrière in Hollywood timmerde.

Met uitzicht op de oceaan, met de bergen van Californië aan de achterkant, wordt Montecito geroemd om zijn kalme klimaat, waar de liefde voor het buitenleven volop kan floreren. Al met al is het geen wonder dat Harry en Meghan de schuilplaats aan de kust hebben gekozen om hun kids op te voeden en te ontsnappen van de onverbiddelijke tabloids.

Foto: Zillow

Foto: Zillow

Zoals je zou verwachten van voormalige fulltime royals, is het landgoed van het paar met 9 slaapkamers en 16 badkamers niets minder dan vorstelijk te benoemen. Het in 2003 gebouwde hoofdgebouw zelf meet 1765 vierkante meter en het perceel liefst 29947 vierkante meter, dat kleur heeft gekregen dankzij de uitgestrekte gazons en alom wordt geflankeerd door groen Californisch gebladerte. Er is ook een vrijstaand gastenverblijf met twee slaapkamers en badkamers.

Prins Harry-Megan Markle-5

Foto: Zillow

Elders sieren gelaagde rozentuinen en hoge Italiaanse cipressen en eeuwenoude olijfbomen tezamen het landgoed. Het huis zelf, uitgehouwen uit met de hand gesneden steen, is ook bedekt met klimop waardoor er een soort historische Italiaanse stijl ontstaat.

Het landgoed in mediterrane stijl beschikt over een theehuis, een bioscoop en maar liefst negen slaapkamers

Binnen is het hoofdverblijf voorzien van houten accenten en een aardetinten decor. De uitgestrekte woonkamer, gecentreerd rond een stenen open haard en boekenplanken rondom, begeleidt een lange eetkamer, een marmeren badkamer en een thuisbioscoop. Faciliteiten als een tennisbaan, een kinderhuisje en een theehuis aan de vijver dragen bij aan het luxe tintje die het echtpaar gewend is.

Scroll naar beneden om meer te zien van de stijlvolle woning in Montecito. Let wel, waarschijnlijk hebben ze de woning totaal anders ingericht, aangezien dit beelden zijn van Zillow, toen het nog op de markt stond.

Foto: Zillow

Foto: Zillow

Foto: Zillow