Eens in de zoveel tijd dirigeren we onszelf naar de website van Domeinen Roerende Zaken en speuren we tussen het in beslag genomen aanbod naar auto’s die erbovenuit steken. Ons meest recente ondervinding is een Audi RS5 Coupé met een grijze laklag en pikzwarte contrasterende elementen. Maar daar blijft het niet bij.

De Audi RS5 Coupé

De RS 5 Coupé is een high-performance luxe-coupé geproduceerd door de Duitse autofabrikant Audi en beschikt over een krachtige 2,9-liter V6-motor met dubbele turbochargers die in dit geval, volgens een kentekencheck, 451 paardenkracht.

Het interieur van de RS5 Coupé is ontworpen voor comfort, maar is ook zeker prestatiegericht. Hij beschikt over een sportief stuur met afgeplatte onderkant, RS-sportstoelen en een Audi Virtual Cockpit digitaal display dat bestuurders in één oogopslag alle informatie geeft die ze nodig hebben.

Audi RS5 Coupé

Qua prestaties accelereert de RS 5 Coupé in slechts 3,9 seconden van 0 naar 100 km/u, waarmee het één van de snelste auto’s in zijn klasse is. Hij heeft ook een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/u en een speciaal afgestelde sportophanging die zorgt voor een stevige, responsieve rit. Dit specifieke exemplaar lijkt in goede staat te verkeren, ondanks er al 78.325 kilometers mee afgelegd zijn. Alleen de motor mag wel even afgestoft worden.

Dit geïmporteerde voertuig had destijds een nieuwprijs vanaf €140.512,- en is in januari 2022 geïmporteerd naar Nederland, maar wordt nu voor aanzienlijk minder aangeboden door dit justitieorgaan. Hoeveel precies is niet duidelijk. Om daar achter te komen zou u toch echt zelf contact moeten opnemen met DomeinenRZ. Vergelijkbare modellen worden aangeboden voor ongeveer € 65.000.

Bentley Bentayga

Zoekt u toch naar iets meer luxe? Zoek niet verder. Bij Domeinen Roerende Zaken staat namelijk ook nog een Bentley Bentayga, het meest populaire model van het gerenommeerde Britse automerk, uit 2016 tussen het aanbod. Deze had destijds een nieuwprijs van bijna drie ton. € 297.069 om precies te zijn.

Bentley Bentayga-01