Als u ooit een eerste klas-vliegticket in uw handen heeft gehad, weet u hoogstwaarschijnlijk wel hoe buitengewoon verrukkelijk het eten kan zijn dat er wordt aangeboden. Dat wist een man uit China tenminste maar al te goed. Hij wist een truc uit te halen waardoor hij heel jaar lang gratis kon genieten van de maaltijden in de VIP-lounge.

Een jaar lang gratis in de VIP-lounge

De man kocht een eerste klas-vliegticket van Eastern China Airline, waarna hij naar de internationale luchthaven van Xi’an ging om daar de VIP-lounge binnen te komen. Daar heeft hij kunnen genieten van hoge kwaliteit maaltijden en heerlijke wijn, evenals uitermate goede service zoals die te verwachten valt bij een eerste klas-lounge.

Nadat hij klaar was met eten, besloot de man echter niet zoals ieder andere passagier het vliegtuig te betreden, maar ging hij terug naar huis en verzette zijn vlucht – hoogstwaarschijnlijk naar de volgende dag – om opnieuw van het ticket gebruik te kunnen maken. Dit is de Chinese man tot wel 300 keer gelukt, waardoor hij dus bijna een jaar lang heeft kunnen genieten van de extravagante diners die de luchtvaartmaatschappij te bieden had.

Zo’n € 85.000 mee bespaard

Voor de eerste klas passagiers is de VIP-lounge uiteraard inbegrepen, maar andere reizigers moeten $ 300 betalen om er toegang tot te krijgen. Als we van die cijfers uitgaan, heeft de man Eastern China Airline zeker wel $ 90.000 of meer gekost, wat neerkomt op zo’n € 85.000.

Tegen de tijd dat de luchtvaartmaatschappij doorkreeg wat er aan de hand was, had de man zijn vliegticket allang weer geannuleerd en een volledige restitutie ontvangen voor de ticket. Dat betekent dat de man in totaal € 0,- heeft betaald voor zijn veelvoudige bezoekzen aan de VIP-lounge. Bizar.