Royal Huisman werd opgericht in 1884 en heeft in de loop der jaren een breed scala aan jachten gebouwd; van klassieke zeiljachten tot moderne superjachten, en heeft samengewerkt met enkele van ’s werelds toonaangevende jachtontwerpers en scheepsarchitecten. Zo ook het te koop aangeboden zeiljacht ‘Billy Budd’.

Zeiljacht’Billy Budd’ van Royal Huisman

Afgelopen jaar werd het zeiljacht onderworpen aan een ingrijpende refit, waarbij onder meer het exterieur voorzien werd van een nieuwe laklaag, er kwam nieuw touwwerk en het interieur onderging verbeteringen. “Ze is volledig omgebouwd, heeft overal een nieuw teakhouten dek gekregen en een complete revisie van motor, generatoren en elektrische en hydraulische apparatuur, ze is RINA-gecertificeerd en presenteert zich in perfecte staat”, aldus Tom Roberts, verkoopadviseur bij scheepsmakelaar IYC.

Billy Budd-Royal Huisman-02

Hierdoor is ze hopelijk nog aantrekkelijker voor een potentiële koper, maar ook de nieuwe vraagprijs moet een zeilliefhebber over de streep laten trekken.

Kortingsactie van € 500.000

Hoewel het jacht aanvankelijk € 2.500.000 kostte, hoeven gegadigden nu slechts € 2.000.000 over de balk gooien. De toekomstige eigenaar zal hier niet in z’n uppie plezier van hebben, want uiteraard biedt het jacht accommodatie aan voor meerdere personen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Zo kunnen niet alleen vijf bemanningsleden mee, maar ook zes gasten die zullen moeten strijden om drie verschillende hutten.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met jachtmakelaar IYC.