Als hét gezicht van praatprogramma Business Class, die door de jaren heel wat controverse veroorzaakte, wordt Harry Mens gezien als iemand die slecht luistert naar zijn praatpartner, wat doorgaans wel handig is, en niet schroomt om zijn uitgesproken mening te luchten. Maar wat je ook van ‘m de 74-jarige vindt, hij heeft zijn zaakjes op financieel gebied prima in orde.

Business Class met Harry Mens

Business Class verschijnt al ruim twee decennia lang iedere zondagochtend op de buis, terwijl het niet bepaald een kijkcijferkanon is. Echter heeft iedereen er vast wel van gehoord, zeker nadat René van der Gijp in Veronica Inside graag ‘hoogtepunten’ van het programma laat zien. Bijvoorbeeld fragmenten van vastgeroeste gesprekken, misverstanden en momenten waarbij Mens en zijn gast, zoals bijvoorbeeld oud-international Willem van Hanegem, dwars langs elkaar heen praten.

Het format leent zich niet voor kritische interviews. Dat is logisch verklaarbaar, want gasten betalen flink om aan te schuiven of hun verkooppraatje te houden. Een interview van zes minuten kost € 14.500, voor een 30 seconde durende commercial wordt € 13.000 gevraagd en wie zijn wijn (of ander proviand) wil aanprijzen moet  €4000 stukslaan. Wegens deze reden is iedere slok wijn ‘heerlijk’ en is elk langskomend investeringsmogelijkheid volgens Harry de moeite dubbel en dwars waard.

In 2016 sprak Mens met De Ondernemer, waaraan hij vertelde dat hij indertijd meer dan Matthijs van Nieuwkerk verdiende, die toen jaarlijks € 580.000 ving. En dat alleen met Business Class. Naast dit lucratieve verdienmodel boert de geboren Lissenaar ook goed als makelaar, onroerendgoedhandelaar en heeft hij een eigen crematorium. “Ik vind dat ik daar ook recht op heb.”

In 2020 schoof Mens aan bij de podcast van Veronica Inside-host Wilfred Genee Littekens. Daar stelde hij zich iets bescheidener op omtrent zijn inkomen, maar claimde alsnog meer van 5 ton op jaarbasis te verdienen.

“Ik leid een vrij rijk leven en heb vijf dochters die ik wil verwennen”

Mens zegt ook dat hij graag zijn gezin, en met name zijn dochters, in de watten legt. “Ik hoop dat ik op die dag genoeg heb gedaan om mijn dochters zelfstandig door het leven te laten gaan.’ zei Harry Mens in een interview tegen de Nieuwe Revu. “Ik leid een vrij rijk leven en heb vijf dochters die ik wil verwennen. Daar heb ik veel geld voor nodig. Ik geef ze huizen, dat soort dingen.”

Over ongeveer een maand passeert Harry Mens de 75, maar hij voelt zich niet genoodzaakt om af te remmen. Integendeel. Hij heeft net weer zijn contract voor drie jaar verlengd. Qua slappe was zit het bij huize Mens al wel goed, maar hij ziet geld als erkenning van zijn werk. “Wat een gouden medaille is voor een schaatser, is geld voor mij.” En wat doet hij met zijn AOW? “Dat gaat in de flow mee naar allerlei goede doelen.”