Het Nederlandse U-Boat Worx opereert vanuit Breda en heeft een breed assortiment aan onderzeeërs tussen het aanbod staan. Ze werken aan allerlei vooruitstrevende projecten, waaronder ook de vorig jaar aangekondigde Super Sub 300: de snelste én meest manoeuvreerbare onderzeeër van het bedrijf tot dusver. U-Boat Worx heeft nu extra informatie vrijgegeven over het aankomende model. “De Super Sub is meer dan een kaartje voor een onderwatertheater, het is een backstage VIP-pas die gasten onderdompelt in het hart van de actie.”

Vergelijkbare prestaties met elektrische auto’s

Het idee achter het creëren van de krachtige sportonderzeeër was om een ​​dynamische duikervaring aan te bieden en de mogelijkheid om met sterke stromingen om te gaan. Ze introduceerden het onderwaterapparaat van 9.000 kilogram en een lengte van 650 centimeter in samenwerking met Marin, het gerenommeerde Nederlandse maritieme onderzoeksinstituut gespecialiseerd in computationele stromingsdynamiek. Het Nederlandse bedrijf beweert dat de Super Sub nu dezelfde efficiënte stromingsdynamiek heeft als een elektrische auto.

Super Sub

“We zijn erg enthousiast over deze ontwikkeling”, zegt Bert Houtman, CEO van U-Boat Worx. “Het is iets waar we hard aan hebben gewerkt, en nu we de meest stromingsdynamische duikboot hebben die mogelijk is, kunnen we niet tevredener zijn. We zijn ervan overtuigd dat onze klanten hetzelfde zullen voelen.” Er wordt beweerd dat de krachtige sportieve onderzeeër het beste voortstuwingssysteem in zijn klasse heeft met vier krachtige stuwraketten die 60 kW (ongeveer 80 pk) stuwkracht leveren.

Drie personen kunnen plaatsnemen in de bolvormige kuip met vrij uitzicht over de onderwaterwereld. Uitgerust met een 62kWh lithium-ion batterij, kan de Super Sub 300 duiken tot een diepte van 300 meter, zoals de naam al suggereert. “Zweef achter een baal zeeschildpadden. Vaar langs een rilling van haaien. Duik en draai met een school dolfijnen of duik door de onderstroom van een machtige barracuda.”

‘Het model zelf is gericht op zowel particuliere eigenaren als commerciële ondernemingen’, vertelt marketingmanager Roy Heijdra. “Het zou niet verrassend zijn om in de nabije toekomst een luxe resort een Super Sub te zien exploiteren.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door U-Boat Worx (@uboatworx)

Super Sub 300 van U-Boat Worx is bijna drie keer zo snel als de gemiddelde luxe onderzeeër

Het geoptimaliseerde ontwerp heeft geholpen om de eerder aangekondigde topsnelheid van de sportieve onderzeeër van 8 knopen te verhogen tot maar liefst 10 knopen, ongeveer drie keer zo snel als de gemiddelde luxe onderzeeër. Het voortstuwingssysteem bestaat uit vier krachtige stuwraketten. Goed voor in totaal 60 kW, waardoor dalingen en stijgingen van 30 graden mogelijk zijn.

“Het resultaat is de soepelste en meest opwindende onderwaterervaring, waarbij je tot een diepte van 300 meter kunt duiken, en dat alles met behoud van een bijna 360 graden zicht”, aldus het Bredase bedrijf.

Super Sub

De Super Sub zal in het voorjaar van 2023 proefvaarten op zee ondergaan en volgens U-Boat Worx heeft het eerst exemplaar al een eigenaar gevonden. Uiteindelijk zal dit evalueren in een volledige reeks modellen.

Momenteel is het bedrijf ook bezig met de ontwikkeling van superjacht en onderzeeër ineen. Zie hier de Nautilus.