Vorig jaar kwam er een einde aan een tijdperk toen de Aventador-serie er definitief mee ophield. Maar gelukkig kunnen liefhebbers van deze reeks hun hart ophalen, want zijn opvolger werd eerder deze week gepresenteerd. Het model heet Revuelto, afgeleid van een roemruchte stier, en is voorzien van een V12-motor met drie elektromotoren.

Specificaties van de Lamborghini Revuelto

Voordat de officiële release plaatsvond, lekte er al afbeeldingen van de opvolger van de Aventador op internet, waardoor Lamborghini zich genoodzaakt voelde om het proces iets ver verstellen. Daarom kunnen we nu al voorzichtig kennismaken met deze knaloranje Revuelto.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lamborghini (@lamborghini)

De  plug-in hybride is voornamelijk opgetrokken uit koolstofvezel, waardoor ‘ie 10% lichter is dan zijn voorganger. Zelfs het voorste deel van het chassis, dat bij de Aventador van aluminium was, bestaat bij de Revuelto volledig uit het lichtgewicht materiaal. Verder valt het model te kenmerken aan het Y-thema; Y-vormige koplampen en achterlichten, grote zijdelingse luchtinlaten en het midden van het dashboard met een opvallende Y-vorm. Veel gelijkenissen met de Sián dus.

Lamborghini Revuelto

Volgens Lamborghini snijdt de Revuelto 61% efficiënter door de lucht dan die Aventador Ultimae en de achterspoiler levert het model tot 66% meer neerwaartse druk op. Dat in combinatie met. de 6,5-liter V12-motor zorgt voor indrukwekkende cijfers. Zo kan de Revuelto kan in 2,5 seconden naar 100 km/u en in slechts 7 seconden naar 200 km/u, met een topsnelheid van meer dan 350 km/u.

Revuelto

Er zijn 13 rijmodi beschikbaar, met vierwielaandrijving, maar het model is ook verkrijgbaar in volledig elektrische modus. “Unieke aerodynamica en design, die de maximale synergie uitdrukken tussen efficiëntie, functionaliteit en stijl”, aldus de italianen.

Lamborghini op elektrische toer

De introductie van deze plug-in hybride is helemaal in lijn met de geëlektrificeerde doelstellingen van het Italiaanse automerk. De Revuelto is overigens niet de eerste hybride Lambo, die eer gaat naar de Sián, terwijl ook de Urus krijgt binnenkort een hybride aandrijflijn, de Huracán wordt in 2024 opgevolgd door een plug-in hybride.

Wat kost de Lamborghini Revuelto?

Hoewel er qua prijzen nog niet bekend is gemaakt, schat Top Gear in dat een exemplaar zo’n € 700.000, waarvan € 115.000 naar de staatskas gaat, kost, inclusief Nederlands kenteken en btw. Dat is zo’n € 150.000 meer dan de tot 40 exemplaren gelimiteerde Aventador SVJ, maar hé, dan heeft u wel de meest extreme hybride van het iconische automerk dusver.