LG heeft zijn allereerste reeks Direct View LED-schermen (DVLED) aangekondigd, die speciaal zijn ontworpen om een knusse bioscoop-setting na te bootsen. Met als kopstuk het LG 8K DVLED home cinema display, dat door het bedrijf wordt omschreven als “de supercar van home cinema-schermen”, is bedoeld om levendige kleuren, brede contrastverhoudingen en oogverblindende schermformaten te combineren om klanten de best mogelijke kijkervaring thuis te bieden.

LG’s nieuwe homecinema sensatie van 325-inch

De nieuwe sets zijn verkrijgbaar in 2K-, 4K- en 8K-configuraties, met schermformaten die oplopen van 81-inch tot maar liefst 325-inch, afmetingen die voorheen voorbehouden waren aan LG’s commerciële klanten. Meest opvallend is de 325-inch diagonale set, die 160 graden horizontaal en verticale kijkhoeken levert. “Voor een kijkervaring als geen ander, plaatst LG’s 8K DVLED home cinema-display echt “hét theater” in home theater,” aldus LG zelf.

Ongetwijfeld zal de grote meerderheid de beeldverhouding van 16:9 hebben, maar klanten kunnen ook kiezen voor ultra-uitgerekte versies met een beeldverhouding van 32:9.

Deze illustratie toont de 10 verschillende formaten aan displays

Alle schermen worden geleverd met LG’s Quad-Core webOS-interface voor het soepel afspelen van content met een hoge resolutie, evenals ingebouwde mediaspelers of aangesloten streaming-apparaten, terwijl een geheel nieuwe afstandsbediening eigenaren toegang geeft tot een overvloed aan opties zoals helderheid, beeldmodi en inhoudsbeheer. Al deze attributen worden geleverd in een op maat gemaakte koffer.

Minimale kostenpost, aldus de vice-president van LG Amerika

Hoewel de aankondiging van LG de indrukwekkende technologische toeters en bellen beschrijft, was het bedrijf iets minder stellig om geïnteresseerderen te informeren over de potentiële kosten van het complete systeem. Echter heeft Dan Smith, vice-president van LG Electronics USA, TechRadar ooit verteld dat het Extreme Home Cinema-assortiment van het bedrijf zal beginnen bij ongeveer $ 70.000 en zal oplopen tot zo’n $ 1,7 miljoen. Uiteraard is dit niet rechtstreeks te vertalen naar Nederlandse prijzen, maar het geeft wel een duidelijke indicatie voor wat we kunnen verwachten.

Een ander formaatje