De politie van Kerkrade heeft een bijzondere vangst gedaan met behulp van de nieuwste technologie. De AirTag, een innovatief apparaatje van Apple, heeft de dienders geleid naar een loods met gestolen voertuigen, waaronder een peperdure Porsche 911 4 GTS Targa.

Gestolen Peugeot 3008 leidt Politie Kerkrade naar een loods met gestolen voertuigen

Het verhaal begon met een gestolen Peugeot 3008. Deze specifieke gezinsauto was al eens eerder buitgemaakt, waardoor de eigenaar besloot om er een Apple AirTag in te leggen, zodat hij de GPS-locatie kon blijven volgen. Nou, dat bleek een uitstekende keuze, want de auto werd opnieuw gejat.

Hij stelde de politie van Kerkrade op de hoogte en met behulp van de zogenoemde ’tracker’ van Apple kon hij de locatie achterhalen. De politie ging op de melding af en arriveerde bij een loods. En ja hoor, daar stond de 3008, die overigens al gedeeltelijk gestipt was door de daders. Maar dat niet alleen. “In de loods troffen wij ook een gestolen Porsche 911 4 GTS Targa aan met een nieuwwaarde van ongeveer € 187.000”, schrijft de politiemacht op FaceBook.

Twee verdachten zijn “op heterdaad aangehouden”

Naast de gestolen auto’s sloeg de aanwezige eenheid twee verdachten in de boeien. “Beiden verdachten zijn inmiddels in vrijheid gesteld en zullen zich op een later tijdstip moeten verantwoorden voor een rechter. Tevens zal er een bestuurlijke rapportage opgemaakt worden, waarbij de gemeente de mogelijkheid heeft om de loods te sluiten.”

Het onderzoek loopt nog en de politie sluit niet uit dat er nog meerdere aanhoudingen verricht zullen worden. Ook sporen ze auto-eigenaren aan om ook gebruik te maken van soortgelijk trackers: “Tip: bescherm je spullen met tags en/of trackers en verhoog de pakkans.”