De bekende Nederlandse presentatrice Bridget Maasland heeft weer een vent aan de haak geslagen. Niet zomaar iemand, want het gaat om de welvarende ondernemer Maarten Halma. Volgens de roddelbladen is de relatie is al een aantal maanden aan de gang en de twee ogen dolgelukkig samen. Maar wie is Maarten Halma eigenlijk?

Maarten Halma, de schatrijke nieuwe liefde van Bridget Maasland

De man waar Bridget Maasland nu mee aan het daten is, is de CEO van een bedrijf genaamd Halma Solutions BV, een (voedsel)verpakkingsbedrijf gevestigd in het Gelderse Wijchen. Op de website van het bedrijf lezen we het golgende: “Samen met mijn team en alle collega’s in onze koffiebekerfabriek in India, bieden we enorm veel kennis en ervaring op het gebied van duurzaamheid, productie, kwaliteitsmanagement, certificering en internationaal transport.”

Maarten Halma heeft vanaf 1986 een opleiding gedaan in commerciële economie aan het economisch college in Nijmegen. Hij was in 1990 klaar met zijn studie, waarna hij aan de gang ging bij Depa Disposables BV, een vergelijkbaar bedrijf als Halma Solutions. In 2001 begon hij bij Halma Packaging BV, wat nu dus Halma Solutions heet.

Het verpakkingsbedrijf van Maarten Halma bestaat ondertussen al meer als 30 jaar, zo schrijven zij op de site. “Het team van Halma Solutions bestaat uit enthousiaste professionals die net dat stapje harder lopen voor u. Onze passie voor verpakkingen en onze ambitie om van elke klant een langdurige relatie te maken verbindt ons.”

Oprichter van Halma Solutions

Echter maakte Maarten Halma met de coronacrisis een zeer bizarre tijd mee, wat hij aan de Correspondent meldde. Het was 2020, het begin van de coronacrisis. De hele wereld stond op zijn kop en de overheid was haastig op zoek naar een bedrijf die mondkapjes zou kunnen produceren.

Op zaterdag 14 maart kreeg hij een berichtje van René Dullaart, hoofd inkoop van het Erasmus Medisch Centrum, namens ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hij vroeg of het mogelijk was dat Halma Solutions 800.000 mondkapjes per week ging produceren voor de overheid, sinds hij nog steeds samenwerkingen in China had.

“Ik schreef hem meteen terug. ‘Rene ik ga ff kijken wat ik kan doen voor jou!’, aldus Halma. Hij zag het als een eer dat de Nederlandse overheid hem om hulp vroeg en hij aarzelfde geen seconde en nam direct contact op met contacten in China “Iedereen wilde mij helpen. En het mooie was: ik deed het voor de Nederlandse overheid. En overheid – dat vinden Chinezen helemaal prachtig,” vertelde hij aan de Correspondent.

Het leek allemaal echter te mooi om waar te zijn. Toen de eerste leveringen binnenkwamen, werd het duidelijk dat de mondkapjes niet voldeden aan de eisen. De persoon aan wie hij was toegewezen in China, bleek zijn certificaten te hebben vervalst. Halma moest dus het geld dat hij van de overheid had gekregen voor de mondkapjes terughalen, wat hem uiteindelijk ook gelukt was.

Maarten Halma wist uiteindelijk toch een producent in China te vinden die wél mondkapjes kon maken die de eisen van het RIVM doorstonden. Deze productie ging van start. Echter werden ook deze mondkapjes op een gegeven moment afgekeurd: de ‘fit’ zou niet goed genoeg meer zijn, er waren andere mondkapjes die beter pasten. Dus besloot Halma te stoppen met de productie.

Maarten Halma en Bridget Maasland

De geruchten gaan rond dat de tortelduifjes hun weekenden doorbrengen in het luxe landhuis van Halma. Hij kocht de woning in 2019 voor € 1,4 miljoen en liet er een hypotheek op vestigen van € 1,5 miljoen. De woonoppervlakte bedraagt 341 m² en het heeft vier slaapkamers en één badkamer.

Maarten Halma heeft naar schatting een vermogen van maar liefst € 10,5 miljoen. Zijn verpakkingsbedrijf heeft hem dus onlangs de tegenslagen tijdens corona veel opgeleverd!