De kans om een loterij te winnen is nihil. Laat staan twee keer. Toch zijn de wonderen de wereld nog niet uit, want een man uit Australië wist twee keer op één dag de loterij te winnen. Allemaal door een ruzie met zijn vrouw. Hoe? Dat gaan we u vertellen.

Ruzie om een lot leidt tot een groots succes

De man uit Dapto, een stadje gelegen in de buurt van Sydney, kreeg op een ochtend ruzie met zijn vrouw. Het echtpaar deed al ruim 30 jaar iedere week mee aan de lotto met hetzelfde lotnummer. Echter was de man dit keer vergeten om een lot te kopen, waarna de vrouw boos werd. Zij geloofde er heilig in dat de hoofdprijs ooit op dat nummer zou vallen.

Om zijn echtgenote tevreden en gerust te stellen besloot hij toch met zijn ziel onder zijn armen naar de winkel te gaan en twee loten met hetzelfde nummer aan te schaffen. Niet wetende dat het wellicht de beste keuze van zijn leven zou zijn. Toen de vrouw die middag op de bank de nummers één voor één afstreepten, bleken de lotnummer overeen te komen. De vrouw was dolgelukkig, maar ze had geen idee dat haar man die dag twee identieke loten had gekocht.

Twee keer de hoofdprijs in één dag

De hoofdprijs van de lotto was 1 miljoen Australische dollar, wat omgerekend zo’n € 620.000 is. Het koppel was dus in een klap miljonair. “Ik kan het niet geloven,” zei de man. Wat het stel met het geld gaat doen? De vrouw wil het bedrag aan de familie besteden. “Ik kan een huis voor mijn dochter kopen en ik kan de kinderen en kleinkinderen klaarstomen voor de toekomst,” zei ze vol trots.

Mensen vragen zich soms af hoe klein de kans om te winnen daadwerkelijk is, maar de New York Post heeft dat uitgezocht: er is een kans van maar liefst 1 op 1.875 miljoen dat u de hoofdprijs ooit wint van een loterij. We kunnen dus beter die krasloten aan de kant leggen en aan het werk gaan…