Adam Levine, de beroemde frontman van Maroon 5, heeft een rechtszaak aangespannen tegen de klassieke autodealer Rick Cole. De zanger heeft namelijk een auto gekocht voor $ 1 miljoen, een bedrag dat hij bijeenbracht door twee klassieke Ferrari’s te overhandigen, plus een bijbetaling van $ 100.000, maar hij beschuldigd de dealer ervan de verkeerde auto te hebben geleverd.

Vervalste Maserati Ghibli (nummer 1241) van Adam Levine

Het gaat om een tot 25 exemplaren gelimiteerde Maserati Ghibli 4.9 Liter Spyder uit 1971, een van de meest zeldzame en gewilde klassieke auto’s ter wereld. Het is geen geheim dat Levine behoorlijke bedragen heeft geïnvesteerd in zijn collectie van klassieke auto’s, dus wanneer hij lucht krijgt van onzuivere koffie, is het begrijpelijk dat hij alles op alles zet om de onderste steen boven te krijgen.

Hoewel Adam Levine de auto circa twee jaar geleden aanschafte, wees nadere inspectie uit dat “iemand probeerde het voertuig authentiek te laten lijken door een nieuwe chassisplaat te reproduceren of te stempelen om het schrijven meer te laten lijken op dat van Maserati destijds, in een voor de hand liggende poging om een ​​potentiële koper ervan te overtuigen dat het voertuig was de (echte auto)”, aldus het rechtszaak-document. “Het is niet de echte #1241… het voertuig is niet authentiek, heeft geen identiteit en/of heeft een zeer twijfelachtige identiteit.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Adam Levine (@adamlevine)

“De identiteit van het voertuig bestaat op zijn minst in ernstige twijfel”

De 69-jarige Cole, die zichzelf omschrijft als een “”internationaal erkende verkoopagent, veilingmeester en taxateur van auto’s van investeringskwaliteit”, wordt beschuldigd van nalatigheid, opzettelijk frauduleuze verhulling en contractbreuk. Levine hoopt met de rechtszaak de megadeal van $ 950.000 ongedaan te maken of in ieder geval een schadevergoeding te ontvangen.

De iconische Maserati Ghibli

De Maserati Ghibli 4.9 Liter Spyder is een iconische auto en wordt beschouwd als één van de beste sportwagens die ooit is gemaakt. De auto werd geproduceerd tussen 1967 en 1973 en werd ontworpen door Giorgetto Giugiaro van ItalDesign en wordt aangedreven door een V8-motor van 4,7 liter, maar later door een V8-motor van 4,9 liter, die de auto een topsnelheid gaf van 280 km/u en een acceleratietijd van 0-100 km/u in minder dan 7 seconden.