Op een zonnige zaterdagmiddag in het Noordoosten van Italië vond er een desastreus ongeluk plaats. Niet één, maar twee Ferrari’s gingen die dag ten onder. Ten aandoen van de roekeloze bestuurders, die naar verluidt verwikkeld zaten in een zenuwslopende race. Een die tot een abrupt einde kwam.

Twee Ferrari’s worden gelanceerd tegen een omheining van een Italiaans pand

Inderdaad, twee fonkelnieuwe Ferrari’s ((een Ferrari 296 GTB en een Ferrari F12berlinetta) met een Belgische en Nederlandse nummerplaat crashten (lees: vlogen) vlak na elkaar tegen de muur van een villa in de buurt van Ancona, een havendorpje aan de Adriatische Zee. Vooral de blauwe Ferrari op Belgische kenteken is zwaar toegetakeld.

De bewakingscamera van een naastgelegen pand filmde het incident rond het middaguur. Op de beelden is te zien hoe de rode en blauwe sportwagens in een scherpe bocht van de weg af raken, over een verhoogde berm vliegen, als het ware gelanceerd worden door een springplank in de vorm van een stoeprand en vervolgens tot stilstand komen tegen de omheining van het huis.

Ferrari's

De Ferrari met het Nederlandse kenteken knalde tegen de betonnen onderkant van de muur, terwijl de Italiaanse blauwe sportwagen door het houten hekwerk erbovenop vloog en in brand vloog. De bestuurder van de rode Ferrari stapte uit en liep naar de blauwe auto, waar hij een andere persoon ondersteunde die gewond leek te zijn.

Brokstukken van de auto’s belandden in het achterliggende zwembad en zodra de stof eenmal was opgetrokken, is de schade aantoonbaar waar te nemen.

Ferrari

Het Italiaanse persbureau Ansa spreekt van twee Belgen van respectievelijk 50 en 54 jaar met de Belgische nationaliteit, welke beiden naar het ziekenhuis huis zijn gebracht en naar verluidt niet in kritieke toestand verkeren. Er zou zelfs een traumahelikopter opgetrommeld zijn, maar deze bleek niet nodig. Een wonder, gezien de ravage die ze hebben aangericht.

Zie de beelden van de bewakingscamera hieronder.