Forbes heeft hun nieuwste ’40 Under 40′-lijst gepubliceerd van de Monaco-editie. In de 2022-editie stond geen enkele Nederlander, maar dat is dit jaar wel anders. Anne en Esther Vedder hebben namelijk de aandacht van het Amerikaanse zakenblad getrokken. “Kansen zien en grijpen, ook als de omstandigheden verre van ideaal lijken. Dat zo’n aanpak loont, bewijzen Anne en Esther Vedder”, schrijft Forbes.

Vedder & Vedder van ‘Twinkling Twin Sisters’ Anne en Esther Vedder

De zussen Anne en Esther Vedder, beiden 33 jaar, vergaarden in een mum van tijd enorme succes met hun sieradenmerk Vedder & Vedder. Forbes vindt het indrukwekkend hoe de Nederlandse zussen in “korte tijd” van hun sieradenmerk een “internationale miljoenenbusiness” hebben gemaakt.

Nu Europa veroverd is zijn ze klaar om het merk naar Amerika te brengen. Ze hunkeren naar wereldheerschappij en een “internationale expansie, vooral naar de Verenigde Staten, is zeker onze grootste droom”, stellen de oprichters.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Anne Vedder (@annevedder)

Ontstaan van het sieradenmerk

Ongeveer zes jaar geleden werden de eerste zaadjes geplant. Na het afronden van hun de studie communicatiewetenschappen aan de VU in Amsterdam mochten ze een collier (halsketting) uitkiezen om het te vieren. Ze wilden een persoonlijke boodschap in laten graveren, maar die mogelijkheid was in geen velde of wegen te bekennen, dus besloten ze zelf in dit gat in de markt te springen.

Ze begonnen met een bescheiden lening van € 10.000 van een kennis en door sociale media als marketingtool te gebruiken groeiden ze hard. Inmiddels werken ze samen met invloedrijke namen als Rita Ora, Chantal Janzen, Carice van Houten, Sylvie Meis, Emma Heesters en Romee Strijd en onlangs lanceerde de tweeling het zogenoemde The Selfmade Project. Een project waarmee ze hun succesverhaal willen delen met iedereen die ook het maximale uit zichzelf wil halen.

Dit soort verhalen delen ze overigens ook in hun eigen podcast, talkshow en Videoland-docuserie. Ondernemen en inspireren, daar staan de twee Nederlandse voor.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vedder & Vedder (@vedder.vedder)

“We zijn met inmiddels bijna 70 medewerkers een van de grootste sieradenbedrijven van Nederland”

Anne en Esther zijn goed geluimd over hun notering in de lijst. “Een mooiere afsluiting en beter begin van het jaar hadden we niet kunnen voorstellen. Of misschien toch wel, want een plek op de Forbes lijst is iets waar we echt van droomden. Dit is wel echt een eer en een moment om bij stil te staan”, laten ze weten. “We gaan het ook zeker vieren met ons team. Het geeft ons ook weer zo veel drive om dit nieuwe jaar nog veel meer mooie dingen te doen en anderen te inspireren.”

Afgelopen jaar draaide het bedrijf een omzet van richting de $ 10 miljoen .“We zijn met inmiddels bijna 70 medewerkers een van de grootste sieradenbedrijven van Nederland, maar toch voelt elke bestelling als de eerste”, bekennen ze in een interview met het Nederlandse MT/Sprout. Hoewel de meerderheid van hun sieraden online besteld worden, kunt u het merk ook aantreffen in onder meer de PC Hooftstraat en in de Beijenkorf.