Of het nou in positieve of in negatieve zin is, iedereen heeft ondertussen de naam Glennis Grace wel eens voorbij horen komen. De Nederlandse zangeres heeft ondanks alle ophef toch haar populariteit weten te behouden en is er financieel zelfs op vooruit gegaan.

Carrière van Glennis Grace

Glennis Grace is de artiestennaam van Glenda Hulita Elisabeth Batta, een Nederlandse zangeres geboren in Amsterdam. Ze is uiteindelijk echt bekend geworden door het winnen van het Nationaal Songfestival in 2005. Maar haar carrière raakte pas echt in de stroomversnelling na het winnen van het tv-programma ‘De Beste Zangers van Nederland‘ in 2011. Haar video ging viraal op YouTube en zo werd ze in Nederland steeds populairder.

Echter werd haar zangtalent ook ontdekt in de Verenigde Staten, toen de Nederlandse vrouw meedeed aan America’s Got Talent. Uiteindelijk heeft Glennis Grace het weten te schoppen tot de finale, waar ze als één van de laatste tien overbleef. Echter viel ze samen met vier anderen af en heeft de Amerikaanse talentenjacht daar niet mee gewonnen. Ondanks haar verlies wist ze toch een hoop fans te krijgen, die graag luisteren naar haar sterkte stem.

De Jumbo-controversie

Maar zoals u weet heeft Glennis Grace ook flink onder vuur gelegen. Op zaterdagavond 12 februari 2022 vond er een ernstig incident plaats bij de Jumbo in de Jordaan. Haar zoon, die op dat moment 15 jaar was, had een e-sigaret gerookt in de supermarkt, waarna hij de winkel uit werd gezet. Hij was naar huis gegaan en had het verhaal aan zijn moeder uitgelegd. Grace ging verhaal halen bij de Jumbo samen met haar zoon. Bij de confrontatie met de Jumbo-medewerkers werd er geweld toegepast, waardoor de medewerkers gewond raakten.

De politie was erbij gekomen en alle verdachten – waaronder Glennis Grace en haar zoon – werden aangehouden. Na het zien van de camerabeelden en de gevolgen bij de slachtoffers, heeft Glennis Grace een taakstraf ontvangen van 200 uur, gezien zij het eerste geweld gebruikt zou hebben.

Ondanks het incident is Glennis Grace er op vooruit gegaan

De ophef heeft zeker voor schade gezorgd aan de carrière van de zangeres. Veel mensen zullen haar nu zien als die ene asociale vrouw die ’tekeer ging tegen de Jumbo-medewerkers’. Desalniettemin is ze nog steeds populair en dat is terug te zien aan haar verdiensten. Glennis is eigenaar van twee bedrijven: G Note BV en Glennis Grace Holding BV. In 2020 holden de cijfers van haar bedrijven achteruit, maar daar is nu niets meer van te merken.

G Note BV bedraagt nu zo’n € 331.288, wat ongeveer € 218.000 meer is ten opzichte van vorig jaar. Ook de holding is opmerkelijk gestegen, met maar liefst bijna € 224.000. Dat zijn forse bedragen, waardoor haar totale eigen vermogen nu rond de € 1,3 miljoen uitkomt. Het is bijna niet te geloven, maar de Nederlandse zangeres mag zichzelf weer tot de miljonairs rekenen.