De top 3 van de duurste woningen op Funda wordt momenteel gedomineerd door vastgoedobjecten in Bosch en Duin, één van de meest exclusieve villawijken van Nederland, gelegen in Zeist. De allerduurste woning in Nederland blijft nog altijd ongewijzigd, maar op nummer 3 is een nieuw pand binnenkomen. Het wordt aangeprezen als ‘A one of a kind Masterpiece’ en heeft een parktuin van maar liefst 8.030 m².

Statige kasteelvilla in Bosch en Duin nieuw op Funda

Deze majestueuze kasteelvilla is een uitzonderlijk bouwwerk van ongekende klasse. De architectuur, de stijl, de materialen en uitstraling dragen allemaal bij aan de allure van dit protsiger pand. Deze villa biedt een woonbeleving die, zelfs internationaal gezien, haast ongeëvenaard is en in zijn soort haast geen gelijke kent.

Bosch en Duin-04

Vanwege de historische grandeur oogt het alsof het pand er al decennialang staat, maar niets is minder waar. Onder leiding van de gerenommeerde bouwer Vlassak Verhulst werd het pand namelijk in 2013 gerealiseerd. “De neoklassieke elementen, fijn geciseleerde versieringen boven de ramen, een imposante gevel van ‘Euville Marbrier’ natuursteen en een prachtig leien dak geven de indruk dat dit unieke pand hier altijd gestaan heeft”, klinkt het vanuit de makelaar van dienst.

‘State-of-the-art comfort’

Achter deze rijke façade schuilt een ultiem familiehuis in samengang met state-of-the-art comfort. Met een vloeroppervlak van in totaal bijna 1.400 m² verdeeld over vier woonlagen moet u een heel personeelsteam aannemen om alle 14 kamers stof- en vlekvrij te houden. Maar daar is al over nagedacht, want er is een gastenverblijf annex personeelsappartement aanwezig. Ook kunnen we een garage met plaats voor acht auto’s afstrepen.

De villa beschikt over een royale woonkamer, een kantoor, een muziekkamer en heeft energielabel A.  Bovendien zijn er zeven slaapsuites, zes badkamers, wellness faciliteiten (waaronder een zwembad en sauna) en een bar/bioscoop aanwezig. De foto’s zijn helaas schaars, maar mocht u daadwerkelijk interesse bieden, kan u vast een rondleiding regelen.

Elders zorgt een inpandige garage ervoor dat maar liefst acht auto’s droog kunnen staan en de parktuin van maar liefst 8.030 m² maakt het geheel compleet. Compleet zijn staat in dit geval niet synoniem met betaalbaar, want wie hier eventueel zou willen intrekken moet bereid zijn om € 14.000.000 over de balk te gooien.

Bosch en Duin-02