Creatieve duizendpoot Pharell Williams werd onlangs aangesteld als creatief directeur bij Louis Vuitton en bewijst keer op keer zijn smaak. Zo werd hij bij de Vogue Fashion Awards After Party met dit weelderig uurwerk van Audemars Piguet.

De carrière van Pharell Williams

Pharrell Lanscilo Williams is een Amerikaans zanger en muzikant geboren op 5 april 1973 in Virginia. Eind jaren ’90 begon zijn bekendheid omdat hij samen met Chad Hugo nummers schreef en produceerde onder de naam The Neptunes. Dit hebben ze onder andere voor Britney Spears, Jay-Z en Nelly gedaan.

Echter werd zijn naam pas echt groot onder de mensen met zijn verschijning in het nummer Blurred Lines en zijn samenwerking met Daft Punk voor Get Lucky. Ook aan zijn single Happy heeft hij zeker wat van zijn ‘fame’ te danken. Een live vertoning van het nummer won de Grammy Award voor Best Pop Solo Performance tijdens de 57e jaarlijkse Grammy Awards.

Begin 2023 kondigde Louis Vuitton aan dat Williams creatief directeur bij het Franse modehuis is geworden. In juni wordt zijn eerste collectie gepresenteerd tijdens mannenmodeweek in Parijs.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Louis Vuitton (@louisvuitton)

Audemars Piguet Royal Oak

Ondanks zijn nieuwe successen, was de Amerikaan twee decennia geleden ook al erg succesvol. Als we zien wat hij járen geleden tijdens de Vogue Fashion Awards After Party om zijn pols droeg, mogen we stellen dat zijn carrière hem toen al geen windeieren heeft gelegd. Het uurwerk die de Amerikaan om had, was een Audemars Piguet Royal Oak Perpetual Calendar 25636PT.

Dit model werd voor het eerst uitgebracht in 1983 en is een van maar 34 soorten die Audemars Piguet in het platinum introduceerden. Het weelderige uurwerk heeft onder andere een kalender met de maand- en dagaanduiding, plus de dagen van de week. Zelfs de stand van de maan staat aangegeven op de klok. Het uurwerk is platinum met gouden en grijze afwerkingen.

Recent heeft Pharrell Williams zijn luxe horloge geveild op zijn eigen online veilinghuis. Het hoogste bod voor het uurwerk was maar liefst $ 193.750, omgerekend zo’n € 180.000.