Iedere horlogeverzamelaar heeft minimaal één Rolex-horloge in zijn verzamelaar, maar beginners ondervinden hedendaags moeite om aan een model van het iconische Zwitserse horlogemerk te komen. Daar moet in de nabij toekomst verandering aan komen, want Rolex gaat de productie opschroeven, onderwijl de horloges ongetwijfeld exclusief blijven.

Drie nieuwe Rolex-productielocaties

Rolex SA heeft plannen aangekondigd om de productie van zijn luxe uurwerken te verhogen om te kunnen voldoen aan de exponentieel toenemende vraag naar haar producten. ’s Werelds meest herkenbare fabrikant van hoogwaardige horloges zal in het kanton Fribourg drie tijdelijke productiefaciliteiten oprichten die naar verwachting in 2025 operationeel zullen zijn.

Dit volgt op het plan om ongeveer € 1 miljard te investeren in een gloednieuwe productielocatie in Bulle, eveneens in Fribourg, die naar verwachting in 2029 operationeel zal zijn. “De nieuwe productielocatie in Bulle zal Rolex, net als deze drie tijdelijke installaties, in staat stellen zijn productiecapaciteit uit te breiden, de groei te ondersteunen en aan de steeds toenemende vraag te voldoen”, aldus het bedrijf.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ROLEX (@rolex)

Stijging in waarde op de secundaire markt

Momenteel zijn de nieuwe horloges niet onmiddellijk beschikbaar voor aankoop via het geautoriseerde netwerk van het bedrijf, waardoor dealers genoodzaakt zijn om kopers op ellenlange wachtlijsten te plaatsen. Dit heeft geleid tot een stijging van de prijzen op de secundaire markt.

Rolex-functionarissen hebben verklaard dat de werkzaamheden aan een faciliteit van 9.000 vierkante meter in Romont, Zwitserland, in de tweede helft van 2023 van start zullen gaan en dat de productie naar verwachting in 2025 zal beginnen. Er zal ook een tijdelijke faciliteit komen op het industrieterrein Vivier SA in Villaz-Saint-Pierre, Zwitserland, die in 2024 van start gaat, evenals een wervingscentrum in Bulle.

Het bedrijf heeft aangekondigd dat productielijnen geleidelijk zullen worden geïnstalleerd en dat er 250 tot 300 werknemers zullen toegevoegd worden aan het werknemersbestand. Tegenwoord produceert Rolex naar verluidt zo’n 1 miljoen horloges per jaar, het precies aantal is niet bekend aangezien het merk geen productiecijfers publiceert, maar dat zogenaamde getal moet dus worden opgevoerd met behulp van de bovenstaande ontwikkelingen.