Kjeld Nuis. In 2018 werd de Leidenaar gekozen tot tot ‘Sportman van het Jaar’ nadat hij in datzelfde jaar tijdens de Winterspelen in Zuid-Korea twee keer olympisch goud won. Dat is zeker niet zijn enige uitzonderlijk prestatie, want vorig jaar verbrak hij nog zijn eigen indrukwekkende wereldrecord.

Prestaties van Kjeld Nuis

Nuis zette namelijk een nieuwe wereldrecord in Noorwegen, nadat hij op zijn ijzers meer dan 100 kilometer per uur ging; 103 km/h om precies te zijn. Dat was nog nooit eerder gebeurd. Hij verbrak nota bene zijn eigen record, want hij schaatste eerder al 92 km/h. Zijn missie om de magische grens van 100 km/h te doorbreken is dus voltooid.

“Ik vloog echt over het ijs. Elk bobbeltje voelde als een drempel. Soms kwam ik zelfs echt los van het ijs en moest ik corrigeren. Zo hard schaatsen is technisch uitdagend en echt precisiewerk. Bovendien leg ik bij elke poging meer dan 2 km af, dat doe ik nooit in wedstrijd”, vertelde de schaatser destijds.

Kjeld Nuis heeft zichzelf al vaker bewezen. Zo heeft hij tijdens de winterspelen in Peking één gouden medaille gewonnen, in Pyeongchang zelfs twee en heeft hij in totaal vier keer goud, vijf keer zilver en drie keer brons binnengehaald tijdens verschillende WK Sprints.

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kjeld Nuis (@kjeldnuis)

Ondertussen is Nuis alweer 33 jaar oud, wat aan de oudere kant is voor een wedstrijdschaatser, maar dat weerhoudt hem er absoluut iet van om mee te doen aan het WK afstanden in Heerenveen op de 1.000 en 1.500 meter ( hij start om 15.13 uur op zaterdag 4 maart). Het zal ons ook niets verbazen als hij te zien is op het podium als één van de winnaars.

Hij kan overigens gewoon met de benenwagen naar het schaatsstadion, want zijn villa van een half miljoen is op loopafstand gesitueerd vanaf Thialf, zoals dat ook geldt voor Jutta Leerdam.

Het vermogen van Kjeld Nuis

De schaatssport heeft hem dus geen windeieren gelegd. Sterker nog: met zijn 33-jarige leeftijd is Kjeld Nuis al miljonair, blijkt uit cijfers van zijn B.V. Zijn geld staat namelijk op Kjeld Nuis B.V., waar we een vermogen van € 1,5 miljoen zien pronken. Aanzienlijk meer dan wat er in 2019 stond: € 754.000. In twee jaar tijd heeft hij zijn vermogen dus kunnen verdubbelen!