Een horloge wordt vaak beschouwd als statussymbool en zijn erfstukken die van generatie op generatie worden doorgegeven. Het is dan ook niets dat mensen een enorm bedrag voor een horloge neerleggen en zo vloog er deze week weer een horloge met een recordprijs over de digitale toonbank. Dit keer is het een horloge van het Zwitserse merk Patek Philippe die de kroon spant.

Patek Philippe 5002 Sky Moon Tourbillon

Het desbetreffende horloge is de Patek Philippe 5002 Sky Moon Tourbillon, een van de meest iconische creaties van het Zwitserse merk en door het internationale veilinghuis Christies geveild vanuit hun vestiging in Hongkong. Er waren deelnemers van maar liefst 48 landen die meededen aan de veilig in de hoop de nieuwe eigenaar te worden van dit unieke uurwerk. De hoogste bieder bood een absurd bedrag van maar liefst $ 5.800.000 en het Zwitserse horloge zal op zijn naam geregistreerd worden.

Patek Philippe

Het horloge is niet alleen heel duur, maar ook een heus meesterwerk. Het uurwerk is prachtig versierd met Grand Feu-bruine emaille, dat dient als een beschermlaag voor het horloge gemaakt van gesmolten glas. Daarnaast is het voorzien van met de hand gegraveerde volutes en arabesken.

Het horloge is door de ingenieurs van het Zwitserse merk voorzien van een special kaliber dat bestaat uit maar liefst 705 onderdelen en 55 juwelen. Het handmatige opwindbare kaliber heeft maar liefst een gangreserve van 48 uur. De eigenaar zal dit horloge dus naar alle waarschijnlijkheid alleen dragen op zeer speciale gelegenheden en met zo’n enorm prijskaartje is het hoe dan ook geen alledaags horloge voor tijdens een casual lunch.

Patek Philippe Reference 96 Quantieme Lune

Enfin, is dit misschien niet het enige horloge van Patek Philippe dat een recordbedrag gaat opleveren. De Reference 96 Quantieme Lune van het Zwitserse horlogemerk wordt ook binnenkort geveild. Dit uurwerk was eigendom van de laatste keizer van China en er wordt verwacht dat dit unieke exemplaar wellicht ook een recordbedrag gaat op brengen. Dit uurwerk heeft een rijke geschiedenis en is daarom van onschatbare waarde voor verzamelaars en liefhebbers van volgers. Wie weet wordt dit wel het eerste horloge van de wereld die een verkoopprijs van $ 6.000.000 aantikt.