Prior Design heeft zich al eerder ontfermt over deze sportieve SUV van Audi (de standaard Q8), maar dat kunstje doen ze dunnetjes over door een  Widebody Aerodynamic Kit te introduceren voor als Audi RS Q8-modellen. “Alle onderdelen van de carrosseriekit zijn gemaakt met een uitstekende pasvorm zodat er geen voorafgaande aanpassingen nodig zijn”, klinkt het.

Sportieve Audi RS Q8 met bodykit

Met zijn wilde uiterlijk is deze Audi op zich al niet te missen, maar wie de auto nog niet opvallend genoeg vindt, kan ‘m langsbrengen bij de Duitse tuner Prior Design. De uitgebreide set bevat verschillende extra’s die u kan toevoegen aan uw auto, maar u hoeft niet meteen het hele pakket aan te schaffen, want alle onderdelen zijn ook los te bestellen.

Audi RS Q8

Foto: Prior Design

De bodykit is ondergebracht onder de naam ‘PD-RS800 Widebody Aerodynamic Kit’ en bestaat uit zwarte wielkastverbreders, een voorspoiler, inzetstukken voor rond de luchtinlaten in de bumper, zijskirts en een heftig ogende achterbumper met diffuser. Dat is nog niet alles. De set beschikt daarnaast ook nog over een achterspoiler die zich onderaan de achterruit zal bevinden, opzetstukken onder de achterlichten, een dakspoiler bovenaan de achterruit en een heuse luchtinlaat in de motorkap.

Audi RS Q8

Foto: Prior Design

Al met al heeft de Audi een opvallende en sportieve uitstraling die matcht bij het vermogen. Onder de motorkap rust een 4,0-liter V8-motor die garant staat voor 600 pk en 800 Nm koppel. Daarmee kan de SUV van Audi binnen 3,8 seconden naar de 100 kilometer per uur accelereren en de topsnelheid ligt op maximaal 305 km/h. De RS-spoiler zorgt voor extra neerwaartse druk op hogere snelheid en een Akrapovic-uitlaatsysteem zorgt voor het nodige kabaal.

Als u denkt uw auto goedkoop te kunnen te pimpen, dan heeft u het mis. Er hangt namelijk een behoorlijk prijskaartje aan de onderdelen. Zo vraagt het Duitse bedrijf voor de wielkastverbreders al een bedrag van € 5.800 en voor de zijskirts een bedrag van € 2.390. Gaat u uw Audi RS Q8 naar de Duitse tuner brengen?