De Audi RS7-R Sportback op zichzelf al een krachtige en verfijnde bolide, maar wanneer we ABT aan het verhaal toevoegen, weet u dat het er nog extremer aantoe zal gaan. Als een van slechts 125 exemplaren wereldwijd, hebben de mannen van VD Akker hun handen gekregen aan de Audi RS7-R Sportback ABT in een unieke kleur.

Audi RS7-R Sportback ABT bij VD Akker

Met zijn opvallende grille, scherpe lijnen en agressieve aerodynamica, laat de Audi RS7-R Sportback ABT een onuitwisbare indruk achter op iedereen die hem ziet. De Duitse tuner ABT presenteerde de high-performance auto in 2019, maar het duurde even voordat ze daadwerkelijk geleverd konden worden.

Maar het gaat niet alleen om uiterlijk vertoon. De RS7-R Sportback ABT beschikt over een indrukwekkende 4.0-liter V8-motor die tot leven komt met een verbazingwekkend vermogen van 730 pk (441 kW) en 920 Nm. Aanzienlijk meer dan de standaard 600 pk (544 kW) en 800 Nm. Met een topsnelheid van 320 km/u en een acceleratietijd van slechts 3,2 seconden van 0 naar 100 km/u, is dit een sportsedan waar menig autoliefhebber van zal watertanden.

Ook het interieur is alles behalve standaard met een premium lederen bekleding, state-of-the-art infotainment, een geluidssysteem van Bang & Olufsen en een ongekend niveau van aandacht voor detail.

In de zeldzame Porsche-kleur ‘Krijt’

We kunnen er bijna van uit gaan dat u dit tot 125 exemplaren gelimiteerde model nog nooit in het wild bent tegengekomen. Bovendien onderscheid dit exemplaar zich van de andere 124 eenheden door middel van de kleur. Hoewel het veel gelijkenissen heeft met Nardo grijs, betreft het een ‘Audi Exclusive lak’ welke afkomstig is van Porsche. Vandaar ook de naam ‘Porsche Krijt’. Dat in combinatie met het hoogglans zwarte exterieurpakket en snelheidsafhankelijke achterspoiler maken het pakket compleet.

De wagen staat in de showroom van autohandelaar VD Akker in het Noord-Brabantse Best met een vraagprijs van € 309.650.

Audi RS7-R Sportback ABT-06