Dames en heren. Bij een grote uitgave – als een Rolex GMT – is het van groot belang dat al het papierwerk en de verpakking goed bewaard blijft. Mocht je voor welke reden dan ook weer van je prestigieuze aankoop af willen, kan de bewaarde documentatie je flink wat extra’s opleveren. Deze veteraan kocht 60 jaar geleden een Rolex GMT en heeft alles bewaard. Meer dan terecht schrikt hij nogal op van de waarde die de taxateur hem voorlegt.

Eens in de zoveel tijd kan je je schoonmaker of schoonmaakster de taak geven om wat oude spullen weg te gooien. Een opgeruimd huis is ten slotte een opgeruimd hoofd. Maar zorg er wel voor dat niet alles zomaar bij het grofvuil komt te staan. Vanwege het feit dat de ex-militair in het onderstaande filmpje alles bewaarde waarmee zijn Rolex werd geleverd, is het met meer dan $ 30.000 in waarde gestegen.

Nog nooit van Rolex gehoord

Hij kocht het horloge in Duitsland toen hij daar op uitzending was. Zijn sergeant raadde de aankoop aan voordat hij weer terug naar de VS zou gaan. Zelf had hij nog nooit van het merk gehoord, maar op blinde vertrouwen kocht hij het model dat hem het meeste aansprak. Hij kocht het exemplaar voor $120 en hij kocht er nog een voor zijn vader, daar betaalde hij $104 voor – maar die blijkt minder speciaal. Klinkt weinig, maar in die tijd was dat een flinke som geld, zeker voor een horloge. Helemaal gezien zijn salaris in het leger $ 100 per maand bedroeg.

Waardevol collectors-item

Het is zo’n speciaal model, aangezien het de eerste GMT is die Rolex ooit fabriceerde. De taxateur legt uit dat een horloge in deze staat van diensten tussen de 35.000 en 45.000 waard is. De veteraan moet even naar adem snakken, maar daar is het is nog niet mee afgelopen. Gezien het feit dat alle documentatie aanwezig is, is het horloge een waar collectors-item. Hierdoor zal ‘ie  op een veiling met gemak tussen de $65.000 en $75.000 euro opleveren.

De aandoenlijke veteraan is met stomheid geslagen en zelf een tikkeltje emotioneel. Het enige wat hij nog kan uitbrengen is: “Wow, I had no idea. I’m speechless. If you would’ve told me it would have been $1500, I’d be happy” De video komt uit 2016, maar dat mag de pret niet drukken. Het zijn hartverwarmende beelden en de reactie van de veteraan is goud waard.