Terwijl de meeste profvoetballers pochen met merkkleding, kostbare auto’s en weelderige horloges, zijn er enkele uitzonderingen. De meesten zullen op hoogte zijn van de ingetogen levensstijl van Chelsea-middenvelder N’Golo Kanté, maar Sadio Mané spant de kroon.

Sadio Mané ziet geen waarde in horloges of Ferrari’s

De Senegalese profvoetballer Sadio Mané maakte furore bij Liverpool en speelde een doorslaggevende rol in zowel de Champions League- als de Premier League-titel. Naast allerlei individuele onderscheidingen leverde het hem een glansrijke transfer op naar Bayern München, die in de zomer van 2022 € 32 miljoen voor hem betaalde.

Zijn nieuwe werkgever betaalt hem naar verluidt $ 21 miljoen per jaar. Een deel van dat geld zet de topsporter uit Senegal opzij om de mensen in zijn arme geboortedorpje te ondersteunen. Bovendien ziet hij de waarde niet in van dikdoenerij en materialisme.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sadio Mane (@sadiomaneofficiel)

“Waarom zou ik tien Ferrari’s, 20 diamanten horloges of twee vliegtuigen willen? Wat zullen deze objecten voor mij en voor de wereld doen?”, vroeg hij zichzelf af tijdens een gesprek met Nsemwoha, een Ghanees nieuwsportaal. “Ik had honger en moest op het veld werken; ik overleefde moeilijke tijden, voetbalde op blote voeten, ik had geen opleiding en veel andere dingen, maar vandaag kan ik met wat ik verdien dankzij het voetbal mijn mensen helpen.”

Omdat hij weet hoe het leven ook kan zijn, draagt hij zijn steentje bij aan de welvaart van Bambali, een dorp in het zuiden van het Afrikaanse Senegal. Mané heeft ervoor gezorgd dat er voldoende eten en kleren is voor de inwoners, maar liet ook talloze gebouwen bouwen, zoals scholen, een stadion, tankstations, een postkantoor en een ziekenhuis. Essentiële onderdelen van iedere gemeenschap.

Stekte band onderhouden met inwoners van zijn geboortedorp

“Ik geeft € 70 per maand aan alle mensen in een zeer arme regio van Senegal wat bijdraagt ​​aan hun gezinseconomie. “Ik hoef geen luxe auto’s, luxe huizen, reizen en zelfs vliegtuigen uit te stallen. Ik geef er de voorkeur aan dat mijn mensen een beetje krijgen van wat het leven mij heeft gegeven.”

Mané heeft altijd een sterke band onderhouden met Bambali en de 2.000 inwoners die er wonen. Hij doet dit rechtsreeks van uit zijn hart, niet om publiciteit te genereren. Toen The Telegraph hem sprak over het bouwen van een school voor de jongere generatie, verzocht hij om dit buiten het interview te houden.