Wie het zich kan permitteren een paar miljoen neer te leggen en wil toeslaan op de vastgoedmarkt in onze hoofdstad, hoeft niet verder te zoeken. Een aantal weken geleden verscheen er namelijk een adembenemend monumentaal pand op Funda. Het is dé perfecte gezinswoning op een unieke locatie met genoeg slaapkamers, een ruime tuin en biedt daarnaast de mogelijkheid om een kantoor aan huis te vestigen. We hebben het hier over de Vondelstraat 101.

Een riante villa aan de rand van het Vondelpark

De woning met een woonoppervlakte van 356 vierkante meter is gesitueerd aan de rand van het Vondelpark. Het is misschien wel de meest populaire locatie om te wonen onder de Amsterdam liefhebbers en u moet daarom ook wel een bedrag van € 6.000.000 neerleggen, mocht u de nieuwe eigenaar van deze villa willen worden.

In de zomer kunt u in het Vondelpark heerlijk terecht voor een uitgebreide picknick, waar u in de winter kan genieten van een lange wandeling in de sneeuw om vervolgens bij een van de restaurantjes, die zich in het Vondelpark bevinden, op te warmen met een warme chocolademelk.

Entree Vondelstraat 101

Foto: Funda

De woning is gebouw in 1884 en is 2021 officieel door de gemeente opgenomen als gemeentelijk monument, hierdoor kunnen we wel stellen dat de Vondelstraat 101 een volwaardig historische villa genoemd mag worden.

Zodra u aankomt bij de Vondelstraat 101 ziet u de entree aan de voorzijde die is voorzien van een historische luifel en in oorspronkelijke straat is terug gebracht. Zodra u via de entree de villa betreedt, bevindt u zich in de oogverblindende hal die is voorzien van een marmeren vloer en de wanden zijn bekleed met sier lijsten en luxe wandtegels. De woning beschikt over maar liefst vier verdiepingen, waarvan één verdieping een souterrain is.

Hal Villa Vondelpark

Foto: Funda

De souterrain heeft een ruime werkkamer die uitkijkt op de straat en is voorzien van een open haard. Op deze verdieping bevindt zich ook de aqua blauwe woonkeuken. De keuken heeft een bar en is volledig voorzien van een wit marmeren keukenblad. Vanuit de keuken heeft u toegang via twee openslaande deuren naar de riante tuin van maar liefst 164 vierkante meter.

De tuin is gelegen op het zuiden, waardoor u van ’s morgens vroeg tot half zeven ’s avonds kunt genieten van de zon. Mocht u het midden in de zomer te warm krijgen in de tuin, dan kunt u altijd nog even heerlijk uitwaaien in het Vondelpark.

Bar villa vondelpark

Foto: Funda

Op de bel-etage bevindt zich de ruime woonkamer met serre. Hier kunt u plaatsnemen om heerlijk te loungen of te borrelen met amices rondom de open haard, wat zorgt voor een warme sfeer. Op deze verdieping bevindt zich een tweede werkkamer. Al met al zijn er genoeg plekken om vanuit huis te werken.

Woonkamer Vondelstraat 101

Foto: Funda

De masterbedroom bevindt zich op de eerste verdieping en is voorzien van een serre en airconditing. De eerste eigenaar van de woning moest vast een koukleum zijn geweest aangezien de masterbedroom ook samen komt met een open haard, dit is er één van de drie.

Voor de rest vindt u op deze verdieping een tweede slaapkamer, een heuse kleedkamer en last but not least een luxe badkamer. De badkamer is voorzien van een ligbad, twee wastafels en een formidabele regendouche. Wanneer u zich via de authentieke trap verplaatst naar de hoogst gelegen verdieping treft u hier de overige twee slaapkamers aan die voorzien zijn van een luxe badkamer.

Geen enkele reden tot paniek

Het is algemeen bekend dat parkeren in Amsterdam een groot drama is. Om te beginnen moet u überhaupt een plek weten te vinden, waarop u vervolgens een torenhoog tarief betaald per half uur. Gelukkig heeft het huis de vergunning om tot 40 vierkante meter te parkeren.

Enfin, maakt u zich misschien zorgen als u in zo’n kast van een huis woont en op zo’n gewilde locatie, dat er wellicht ingebroken wordt. Dat is echter nergens voor nodig aangezien de villa is voorzien van een alarmsysteem en vier camera’s die de gehele woning in de gaten houden.

Interesse in dit prachtige pand? Bekijk dan hier de advertentie.