Koning Willem-Alexander kan een mooie vierwieler zeer waarderen. Zo zou hij, als hij niet wordt rondgereden door chauffeurs in een verlengde Audi, zelf elektrisch rijden. In een Tesla Model X om precies te zijn.

Koning Willem-Alexander rijdt elektrisch

In het verleden zijn er meer leden van het koninklijk huis geweest die van een mooie bak hielden. Zo reed prins Bernard rond in verschillende dure Ferrari’s. Maar gezien het vertrouwen van het volk in koning Willem-Alexander de afgelopen jaren is gedaald, zou het rijden van zulke auto’s helemaal niet meer kunnen tegenwoordig. Onze koning rijdt echter in een heel ander soort auto: hij rijdt elektrisch.

Willem-Alexander vertelt over zijn auto’s in de gloednieuwe podcast genaamd “Door de ogen van de koning“. Deze podcast met radio-dj Edwin Evers is gemaakt door Tonny Media in opdracht van de Rijksvoorlichtingsdienst. Hierin worden diverse onderwerp aangehaald die de koning heeft gevormd, van zijn verleden als ‘Prins Pils’ tot aan zijn eerste jaar als koning en zijn biertje met president Poetin.

Maar ook het onderwerp ‘auto’s’ komt volop aan bod. Zo zou hij heel duurzaam bezig zijn met zijn ‘auto van de zaak’. De Audi A8, die inmiddels al 11 jaar meegaat, zou Willem-Alexander gewoon blijven rijden totdat deze afgeschreven wordt. Op de vraag of de opvolger elektrisch wordt, zegt Willem-Alexander dat het “in ieder geval een hybride wordt”.

“Ik vind het heerlijk om auto te rijden”

Verder vertelt de koning dat hij ook een eigen elektrische auto bezit, die hij maar al te graag rondrijdt. “Ik vind het heerlijk om auto te rijden,” aldus de koning. Naar verluidt zou hij deze auto gewoon gebruiken voor alledaagse ritjes, zoals naar vrienden of familie en zelfs naar de winkel.

Over welke auto het precies zou gaan, maakt Willem-Alexander niet duidelijk. Maar we weten wel dat hij in 2017 een Tesla Model X 90D in zijn bezit had. Of hij deze auto nog steeds actief gebruikt is niet duidelijk, maar een kentekencheck maakt wel duidelijk dat de APK van deze auto is verlopen. Hoogstwaarschijnlijk maakt onze koning tegenwoordig gebruik van een andere vierwieler, maar dit zou ook zomaar een andere Tesla kunnen zijn.

Lees hier over alle auto’s die koning Willem-Alexander in zijn bezit heeft gehad.