Iedereen heeft weleens gedacht aan het doemscenario van valetparking; dat de werknemer de auto crasht. Helemaal wanneer het gaat om exotische sportwagens. Precies zoals dat recentelijk gebeurde in Monaco. Een medewerker nam de sleutels over van de eigenaar van een Ferrari LaFerrari in Monaco, maar in plaats van de Italiaanse sportwagen in het daarvoor bedoelde parkeervak te parkeren, parkeerde ‘ie ‘m tegen twee scooters. Ai.

Ferrari LaFerrari in Monaco

Met een oplage van 499 stuks is het altijd speciaal om een LaFerrari in het wild tegen te komen. Zelfs in Monaco. Eigenaren zijn dan ook ongetwijfeld super zuinig op hun unieke supercar, maar een LaFerrari-eigenaar uit Dubai vertrouwde ‘m toe aan een medewerker van de valetparking, maar daar zal hij ongetwijfeld spijt van hebben.

Ferrari LaFerrari

Terwijl de V12-motor van de hypercar net eventjes z’n rust pakt, rolt de wagen plotseling vooruit en botst tegen twee scooters die vooraan geparkeerd staan. Hoewel de exacte reden voor de crash niet is onthuld, lijkt het erop dat de bediende is vergeten om de handrem erop te zetten. De eigenaar was een van de ooggetuigen en haastte zich al scheldend ter plaatse, maar het kwaad was al geschied.

Ferrari LaFerrari

De opvallende sportauto  heeft ongetwijfeld schade opgelopen. Maar hoe hoog dat oploopt, moet nog blijken. Toch zijn zelfs de kleinste reparaties aan een LaFerrari alles behalve goedkoop, zeker in gedachte dat de frontsplitter van carbon is en niet simpelweg te repareren is. Volgens de Daily Mail werd deze LaFerrari in 2013 voor iets meer dan £ 1 miljoen (circa € 1,2 miljoen) aangeschaft, maar door de beperkte productierun worden de gewilde voertuigen nu verkocht voor meer dan £ 3 miljoen (circa € 3,6 miljoen)

Incident staat op video

Al met al een pijnlijk moment voor alle aanwezigen. Aangezien het plaatsvond in het centrum van Monte Carlo is het incident op video vastgelegd en is het beeldmateriaal onlangs op YouTube verscheen. Hierin is te zien hoe de blauwgekleurde LaFerrari ’s nachts door een drukke straat rijdt, terwijl meerdere mensen foto’s ervan schieten. Zodra de eigenaar uitstapt geeft hij de sleutels aan de medewerker die er binnen een aantal seconden voor zorgt dat de LaFerrari tegen twee scooters aanbotst.