BMW heeft een lange geschiedenis van het maken van hoogwaardige auto’s. Men wordt aangetrokken door de verfijnde esthetiek, de krachtige prestaties en het erfgoed van de Duitse autofabrikant. Het is geen wonder dat mensen over de hele wereld voor BMW kiezen als hun favoriete luxe-auto, maar volgens nieuwe onderzoek zijn dit psychopaten.

Bestuurders van BMW’s meest psychopatisch, blijkt uit onderzoek

Het idee dat mensen die BMW’s rijden meer geneigd zijn tot asociaal of agressief gedrag op de weg, is een stereotype dat geen wetenschappelijke basis heeft, maar uit een eenvoudige vragenlijst die Scrap Car Comparison heeft samengesteld en naar zo’n 2.000 Britten heeft gestuurd, blijkt dat men een vooroordeel heeft van BMW-rijders.

“Op basis van deze resultaten konden we vervolgens een gemiddelde psychopathiescore berekenen voor verschillende groepen chauffeurs, gecategoriseerd op merk, kleur en personalisatie van de auto waarin je rijdt. Afhankelijk van wat u rijdt, kunnen de resultaten u schokken!”

BMW

Op basis van de resultaten van de respondenten blijkt dat BMW-rijders de meeste gelijkenissen hebben met psychopaat. Met een gemiddelde psychopathiescore van 12,1 op 36 is dat de hoogste score. Om dat in perspectief te plaatsen: de gemiddelde score kwam uit op 6,6 punten van de 36.

“Interessant, aangezien BMW-rijders al een negatieve reputatie hebben op de weg, en een snelle Google-zoekopdracht onthult dat de term ‘Waarom zijn BMW-rijders…’ wordt gevolgd door resultaten als ‘zo arrogant’, ‘idioten’ en ‘zo gehaat’.”, aldus de website. Audi-rijders hebben de tweede plaats toegeëigend  (11,7 punten uit 36) en Fiat compliteert de top 3 met een score van 7 uit 36. Daarna volgen automerken als Mazda (6,4), Honda (6,3), Ford (6,1) en Mercedes-Benz met 5,9.

Scrap Car Comparison heeft respondenten ook nog wat andere kwestie’s gevraagd. Zo blijk dat bestuurders van electrische voertuig eerder psychotisch zouden zijn en ook de kleur van de desbetreffende auto speelt een rol. De respkjndenten kozen unuaniem dat er bij diegene met een gouden kleur (12.7 uit 36) een steekje loszit. Ook moet u oppassen voor mensen met bruine (12,2) en groene auto’s (8,5). En tot slot zouden eigenaren van gepersonaliseerde kentekenplaten “bijna drie keer meer kans om psychopathische neigingen te vertonen”.

Uiteraard moeten we dit onderzoek met een korreltje zout nemen. Elke persoon is tenslotte uniek en er zijn tal van factoren die bepalen hoe iemand zich gedraagt ​​op de weg. Benieuwd naar de score van uw automerk naar keuze. Aanschouw hier hoe uw favoriete merk uit de bus kwam.