Al jarenlang vertrouwt de Schotse oma Joanne McGuigan, een voormalige kinderverpleegkundig, haar Vauxhall Corsa en geldt het als haar daily driver. Onlangs won ze een Porsche 911 Carrera 4 Coupé, maar dat betekent niet dat ze afscheid neemt van haar trouwe vierwieler annex boodschappenkar.

49-jarige Oma wint Porsche tijdens loterijtrekking

Hoewel een groot deel van de wereldbevolking geobsedeerd is op geld en materialistisch is ingesteld, zijn er diverse mensen die tevreden zijn met wat ze hebben Dat geldt ook voor Joanne McGuigan. Maar waarom besloot ze dan toch een lot te kopen van de Omaze Million Pound House Draw? Simpel. Ze deed gewoonweg mee om het goede doel achter de trekking te steunen, een stichting die ongeneeslijk zieke helpt.

Het was nooit de bedoeling om miljonair te worden of iets dergelijks, aldus de Schotse vrouw. Maar opeens ontving ze het nieuws dat ze in de prijzen was gevallen. En niet zomaar de eerste, de beste. Ineens had ze de sleutels in handen van een Porsche 911 Carrera 4 Coupé ter waarde van € 113.400. Dat is bijna 10x de waarde van haar Vauxhall, de Britse versie van de Opel Corsa OPC.

“Ik kon in eerste instantie niet geloven dat ik de Porsche had gewonnen”, vertelt Joanne aan RTE.  “Ik kwam net van mijn werk en zag een e-mail van Omaze waarin stond dat ik iets had gewonnen. Ik dacht dat het te mooi klonk om waar te zijn, dus heb ik het niet eens tegen mijn man gezegd toen hij thuiskwam.”

“Na een ritje kan ik gerust zeggen dat hij beslist sneller is dan mijn Vauxhall!”

Uiteindelijk besloot ze het toch te vertellen toen het duidelijk was dat de Duitse sportauto haar kant op zou komen. Maar haar beslissing stond alsnog vast; de auto gaat ze niet houden. Bovendien kunnen ze het geld van de verkoop van de auto goed gebruiken om hun hypotheek af te lossen. Ook hebben ze zes kinderen en vier kleinkinderen, waardoor het geld goed van pas komt. “Het geld dat we krijgen door het te verkopen, is levensveranderend.”

Aangezien haar man Iain automonteur van beroep is, konden ze een testrit echter niet weerstaan. “Na een ritje kan ik gerust zeggen dat hij beslist sneller is dan mijn Vauxhall!”