Rijke vriendinnengroepen uit uitermate chique buurten. Men smult van soort onderwerpen in de vorm van reality-tv. Zo kent u misschien wel The Real Housewives of Beverly Hills, evenals er een variant bestaat van Amsterdam, Miami, Dubai en zo kunnen we nog wel even doorgaan. En u raadt het misschien al: er is weer een nieuw programma in dit sub-genre, genaamd Goud Zuid.

Een en al drama in ‘Goud Zuid’

Hoewel het programma extreem veel lijkt op de verschillende versies van The Real Houswewives, is Goud Zuid net in een iets ander jasje gestoken. Maar er zijn diverse elementen die overeenkomen. Dus wat mogen we verwachten? In de nieuwste realityshow van Net 5, die zich afspeelt in Amsterdam Oud-Zuid, krijgen we een kijkje in het glamoureuze leven van de vriendinnen Dionne, Jamie, Daniella, Lilian, Nancy en Gini, zes zelfstandige Amsterdamse carrièrevrouwen.

We zien de vrouwen dineren bij de meest fancy restaurants, geld spenderen bij de duurste winkels alsof het niets is, roddelen over de mensen in de buurt en doen alsof ze elkaars beste vriendinnen zijn, terwijl ze elkaar eigenlijk de hele dag de haren in willen vliegen. Er is dan ook geen dinertje dat voorbij gaat zonder drama. Echter zou het in ‘Goud Zuid’ ook om gezelligheid draaien.

Goud Zuid

Hoewel de dames van alles aan zichzelf hebben laten verbouwen, zijn de dames naar eigen zeggen zeker niet nep. “In de serie wilden we laten zien hoe we écht zijn en ons niet beter voordoen. We zijn heel eerlijk tegen elkaar en in de serie zul je ook geen ruzies of conflicten zien”, aldus Ginny.

Ook zijn er veel realityseries totaal gescript, maar volgens de dames van Goud Zuid is dat bij hen niet het geval. Zo vertelt Jamie Faber: ”Deze serie laat precies zien hoe wij zijn. Het echte leven dat daarbij hoort met leuke, maar ook de minder leuke kanten,”.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Net5 (@net5nl)

Puppyshower

In de serie komen verder onderwerpen naar voren als onzekerheden over het uiterlijk, het alleenstaande moederschap, de zoektocht naar de prins op het witte paard en bij de succesvolle carrières van de vriendinnen komen natuurlijk ook zakelijke dilemma’s om de hoek kijken.

Daarnaast is er volgens de dames altijd een reden voor een glaasje bubbels, vooral als er een heuse ‘puppyshower’ wordt gegeven. Tsja, het is en blijft Oud-Zuid, hè. Angela de Jong vraagt zich in een nieuwe column af: “Wat bezielt hen toch om zich zo te laten filmen?”

De serie is vanaf 5 april elke woensdag te zien om 22:20 op Net5.