Michael Jordan is de meest bekende basketballer van de hele wereld en draagt de bijnaam Greatest of All Time (Goat). Na zijn laatste wedstrijd in de NBA in 2003 is de wereld de basketballer zeker niet vergeten en zijn er een hoop mensen die gefixeerd zijn op zijn spullen. Zo wordt er jaarlijks sportmemorabilia geveild van de Amerikaanse ex-basketballer voor recordbrekende prijzen.

The Last Dance van Michael Jordan

Op 4 juni 1998 speelde Michael Jordan zijn allerlaatste wedstrijd voor de Chicago Bulls. Dit was niet zomaar een wedstrijd, maar een hele gedenkwaardige. Hij speelde met zijn team de NBA-finale tegen Utah Jazz. Met slechts 18,9 seconde te spelen maakte Jordan een bizarre move, stal de bal van Utah Jazz, gebruikte een gekruiste dribbel, mikte, scoorde en hielp zijn team naar de overwinning.

Het wordt gezien als een van de meeste iconische momenten uit Jordans carrière. Wat een manier om een carrière af te sluiten!

Michael Jordan-03

Tijdens deze memorabele wedstrijd droeg Michael Jordan zijn gewoonlijke tenue en droeg daarbij een paar Air Jordans 13. Het was het laatste paar Air Jordans die Michael ooit zou aantrekken in een NBA-wedstrijd en deze zijn daarom erg speciaal. Afgelopen week werd het paar voor een krankzinnig bedrag geveild door het internationale veilinghuis Sotheby’s.

“Het recordbrekende resultaat van vandaag bewijst eens te meer dat de vraag naar sportmemorabilia van Michael Jordan beter blijft presteren en alle verwachtingen overstijgt”, aldus Brahm Wachter, hoofd streetwear en moderne verzamelobjecten van het veilinghuis.

Michael Jordan-02

Op 5 april zaten duizenden bieders klaar om de zeldzame Air Jordans 13 van de NBA-finale te bemachtigen. Het ene na het andere bod werd geplaatst en de prijs bleef maar stijgen. Het hoogste bod was uiteindelijk een bizar bedrag van $ 2.200.000 en met dit bedrag zijn de Air Jordans 13 van de Amerikaanse basketballer de duurste schoenen die ooit zijn verkocht.

Echter viel het hoogste bod nog enigszins tegen, aangezien er was voorspeld dat de schoenen werden geveild tussen de $ 2.000.000 en $ 4.000.000. Toch brachten de schoenen $ 400.000 meer op dan de Nike Air Yeezy’s 1 van Kanye West die verkocht werden voor een bedrag van $ 1.800.000. Na het recordbrekende bedrag van de Air Jordans 13 zijn de Yeezy’s van Kanye de op twee na duurste schoenen die ooit zijn verkocht.