Jarenlang stond een collectie van 230 speciale auto’s stof stond te happen op drie verschillende plekken in Dordrecht, maar volgende maand kan men bieden op iedere auto. Variërend van Ferrari’s tot Rolls-Royces en allerlei andere unieke modellen en automerken.

Uiterst zeldzame ‘barnfind’ in Dordrecht

Verspreid over een periode van 40 jaar verzamelde meneer Palmen honderden unieke voertuigen om zijn privécollectie compleet te maken. Omdat hij tegenwoordig niet meer voor ze kan zorgen, is de collectie overgenomen door Nico Aaldering, mede-eigenaar van Gallery Aaldering uit Brummen. Hij omschreef het als “een van de grootste ‘barnfinds’ ooit.”

Barnfind

Eerder deze week werd bekend dat Nico in samenwerking met veilinghuis Classic Car Auctions alle exemplaren op het veilingblok zal zetten. Vanaf dat moment stond de telefoon roodgloeiend. “Het is totale gekte. Ik had wel iets verwacht, maar niet dit. Het loopt volledig uit de klauwen.”, zegt Carlo te Lintelo, woordvoerder bij Gallery Aaldering, tegen Omroep Gelderland. “We hadden op media-aandacht gehoopt, maar als je dan via alle landelijke kanalen in het nieuws komt, daar hadden we niet op gerekend. En na een paar dagen stonden we zelfs in het nieuws bij CNN en The Times.”

Overname en veiling door Nico Aaldering

De auto’s uit de stonden verspreid over drie plekken in Dordrecht; twee loodsen en in een kerk. Om de kijkdagen soepeler te laten verlopen zijn alle exemplaren nu ondergebracht onder één dak.

Barnfind

Wat zijn de kopstukken van de verzameling, horen we u zich afvragen. Nou, dat is uiteraard voor iedereen anders. Maar onze favorieten zijn de Mercedes-Benz 300S Roadster, de Alfa Romeo 2600 SZ en de Lancia Aurelia B20 uit 1955. Maar het is lastig een keuze te maken, gezien het gevarieerde aanbod. Naast Italiaanse voertuigen zijn er een hoop Britse voertuigen, zoals Jaguars, Aston Martins, Bentleys en Rolls-Royces. Ook zijn er veel exemplaren van Amerikaanse makelij, waaronder klassieke Chevrolets, Cadillacs en Fords.

Halverwege mei zal de veiling van start gaan. Hoewel Aaldering al meerdere verzoeken heeft gehad, wil hij de verzameling compleet houden tot de veiling is begonnen. “Er wordt niets van tevoren verkocht. Ik krijg daar natuurlijk allemaal mailtjes over. Een meneer die zegt: ‘ik wil dit graag kopen, die is van mijn opa geweest’. Gaat niet. Als je hem kopen wilt, dan moet je er straks op bieden.”