Rijken en autoliefhebbers- en verzamelaars zoeken graag naar exclusiviteit. Toch blijft het lastig om die ene zeer exclusieve auto aan te kunnen schaffen. Het Belgische veilinghuis Vavato maakt dat nu toch mogelijk. “De exclusiviteit spat er opnieuw van af”

80 speciale (sport)wagens onder de hamer

Vavato is een high-end, online veilinghuis dat is “gespecialiseerd in industriële goederen, overstock en faillissementsgoederen”. Het bedrijf werd in 2015 opgericht door drie enthousiaste ondernemers en hun missie is om bieden op veilingen eenvoudig, toegankelijk en vooral leuk te maken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vavato (@vavato.auctioneers)

Het hoofdkantoor van het bedrijf zit in Sint-Niklaas, België, waar ze regelmatig opendeurdagen organiseren om geïnteresseerden de mogelijkheid te bieden om de geveilde producten van dichtbij te kunnen bekijken. Er worden diverse producten geveild bij Vavato, zoals badkameronderdelen, gereedschap en tenten, maar sinds 2015 doen ze ook auto’s. Zo hebben ze op dit moment een speciale veiling met meer dan 80 loten voor exclusieve automodellen.

Exclusieve autoveiling loopt tot 19 april

Tijdens deze veiling kan er onder meer geboden worden op een Rolls Royce Phantom Drophead Coupe, een Mercedes-Benz G500 4×4, een McLaren 720S Coupe, Aston Martin DBS Superleggera uit 2019, een Ferrari F12 Berlinetta, een Lamborghini Murcielago LP640 met een oranje interieur en een pikzwarte Nissan GT-R R35.

Maar het kopstuk van de veiling is wellicht een Lamborghini Aventador LP 750-4 SV 6 met slechts 6.885 km op de teller. Deze Italiaanse sportwagen is één van de 600 exemplaren die zijn gemaakt. Vanuit stilstand accelereert deze Lamborghini in 2,7 seconden op 100 kilometer per uur.

Ook zal er een Rolls Royce Phantom “Metropolitan” worden geveild. Deze auto is zo zeldzaam, dat er slechts 20 exemplaren wereldwijd van bestaan. De Metropolitan collectie is vooral uniek wegens het houten inlegwerk van de Bespoke-afdeling van het luxe automerk. Een absolute must-have voor iedere Rolls-Royce-fan!

Rolls Royce Phantom Metropolitan

Als u interesse heeft om mee te bieden op de kavels, dan kunt u hier terecht. Ook zijn de supercars op 18 april bezichtigen in Schiedam, voor alle petrolheads die de vierwielers in levende lijfen willen aanschouwen.