Iedere dagen gebeuren ongelukken, waarvan sommigen desastreuze gevolgen hebben. In het incident waar we het in deze publicatie gaan hebben zijn gelukkigen geen gewonden gevallen, maar vooral de schade valt op. Een 66-jarige vrouw uit Florida kreeg het namelijk voor elkaar haar Rolls-Royce Dawn te parkeren tegen het peperdure beeldhouwwerk van Steven Tananbaum, een hedgefondsbeheerder en kunstverzamelaar. Foutje, bedankt!

Vrouw rijdt peperduur beeld aan

Florida is de hofleverancier van dit soort bizarre verhalen. Geen wonder dat dit incident zich dus afspeelde in deze staat in het oosten van de VS. In Palm Beach om precies te zijn. De 66-jarige vrouw woont zelf in een welvarende buurt langs het strand, wat ook precies de locatie is waar haar vierwieler is geëindigd.

Hoe het voorval precies heeft kunnen gebeuren, is niet duidelijk. De politie heeft aangegeven dat de vrouw geen alcohol in haar bloed had toen ze haar aantroffen. Ook kan ze zelf niet herinneren wat er is gebeurd voor het ongeluk, waardoor het lastig is om de oorzaak te achterhalen.

Rolls-Royce

Foto: Palm Beach Police

Maar één ding is zeker: de kosten lopen hoog op. De Rolls-Royce Dawn van de bestuurder vloog als het ware door de achtertuin van een buurtbewoner en kwam vervolgens tot stilstand kwam bij het naastgelegen strand.

Sphinx van Damien Hirst

Het bijzondere aan het verhaal is dat haar Rolls-Royce, met een startprijs van maar liefst $ 360.000, niet het duurste slachtoffer van het ongeluk is geweest. De luxewagen knalde namelijk frontaal op en koraalkunstsculptuur, genaamd Sphinx, gemaakt door de bekende kunstenaar Damien Hirst, die naar verluidt $ 3 miljoen waard is. Of beter gezegd; was.

De Rolls Royce Dawn heeft flinke schade aan de voorkant opgelopen en de vrouw is voor onderzoek naar het lokale ziekenhuis gebracht. Nu maar hopen dat ze goed verzekerd is. Maar aangezien ze in een Rolls rijdt, zal dat wel snor zitten.