Alle John Wick-fans stonden te popelen toen het nieuws ze bereikten dat deel 4 in de filmreeks uit zou komen dit jaar. Mensen trokken massaal naar de bioscopen gerend om de film te kunnen aanschouwen. Dat mag ook wel, gezien de makers van de film een flink bedrag hebben moeten overmaken aan hoofdrolster Keanu Reeves.

De John Wick-filmreeks

De eerste film van John Wick verscheen in 2014. Het verhaal over een ex-huurmoordenaar die zijn oude gewoontes weer oppakt nadat een crimineel zijn auto steelt en zijn hond doodt. Een spectaculair verhaal die veel mensen boeide. Het is dus niet zo gek dat een kleine drie jaar later deel uitkwam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door John Wick: Chapter 4 (@johnwickmovie)

Door succes na succes wisten de makers dit jaar een vierde deel uit te brengen. Sinds maart draait ‘ie in de Nederlandse bioscopen en menig John Wick-fan is enthousiast over deze nieuwe film. Op het moment van schrijven beoordelen IMDB-recensenten de film met een score van 8,2/10.

Wat verdiende Keanu Reeves voor John Wick 4?

Het is met afstand de langste film in de reeks. Terwijl deel 1 slechts een 1 uur en 40 minuten duurt, is de vierde films maar liefst 1 uur en 20 minuten langer!

Ondanks dat de nieuwste film aanzienlijk langer is, heeft hoofdrolspeler Keanu Reeves amper dialoog. In totaal heeft de Amerikaanse acteur zelfs slechts 380 woorden gesproken. Dit komt vooral omdat hij zelf besloot om de helft van het script te schrappen. Keanu Reeves wilde een ‘man van weinig woorden’ zijn in deze film en vooral de actie voor zich laten spreken.

John Wick

Man van weinig woorden of niet, Keanu Reeves heeft maar liefst $ 2,5 miljoen voor zijn hoofdrol in de film ontvangen. Dat betekent dat hij per woord ongeveer $ 6.579 ontving! Dat is omgerekend maar liefst € 6.060.