De betoverende schoonheid van de oceaan komt tot leven op het majestueuze superjacht Khalilah, een meesterwerk van Palmer Johnson Yachts. Dit juweeltje van de zeeën is een adembenemend staaltje vakmanschap dat opvalt door zijn ongeëvenaarde luxe en weelderige esthetiek.

Jacht Khalilah opnieuw in de verkoop

Het 49 meter lange jacht Khalilah is ’s werelds langste volledig carbon superjacht ooit gebouwd. Het is opvallend vanwege de gouden laag die het jacht bedekt, evenals de voorzieningen en abstracte lijnen.

Jacht Khalilah-01

Khalilah werd in 2015 geleverd door de Amerikaanse werf Palmer & Johnson in Monaco, met interieurontwerp door Luxe Projects. Het achterdek beslaat 110 vierkante meter en er is veel ruimte tussen de spiegel en de salondeur. Binnenin wordt het gevoel van ruimte voortgezet met uitgebreid glas voor een ononderbroken uitzicht.

Het interieur van Khalilah combineert een moderne stijl met Aziatische invloeden. De grote ramen zorgen voor veel lichtinval en er zijn diverse interieurlijnen die een rijk palet aan texturen en kleuren creëren. Het jacht biedt plaats aan 11 gasten in vijf passagiershutten, en er is accommodatie voor negen bemanningsleden, inclusief de kapitein.

Van uitgestrekte zonnedekken tot een verfrissend zwembad, alles is ontworpen met het oog op comfort en entertainment.  Met zijn ruime achterdek en kleurrijk interieur is Khalilah een gewild charterjacht in de Middellandse Zee voor tarieven die variëren van € 225.000 – €235.000 per week.

Ingrijpende prijsverlaging

In 2023 is het jacht onderworpen aan een uitgebreide technische refit en ze is uitgerust met een waterspeelgoed waar zelf miljonairs van onder de indruk zijn. Het brede scala aan omvat een 7-meter gouden tender, een jetpack, hoverboard, wakeboard, jetski’s, kajaks, paddleboards en springkussens.

In 2021 werd er € 28.500.000 gevraagd voor Khalilah, maar nu, anno 2023, is het gouden jacht op te pikken voor ‘slechts’ € 24.900.000. Dat is € 3,6 miljoen minder. Momenteel ligt het jacht aan de kade in het Italiaanse Imperia. Geinterseerden kunnen een bod uitbrengen bij Palmer & Johnson.