Terwijl zijn vrouw van niets wist, kocht een 57-jarige Brit genaamd Mark tot tienmaal toe een lot van de Omaze’s Million Pound House Draws. Keer op keer liep dat op niks uit, totdat hij ineens bericht kreeg dat hij in de prijzen was gevallen. En dat is nog zacht uitgedrukt. Ineens is hij de rechtmatige eigenaar van een moderne villa met zwembad in Marbella. “Ik kon het niet geloven toen Omaze me belde om te zeggen dat ik de hoofdprijs had gewonnen”, vertelt hij vol ongeloof aan The Daily Star.

Man wint moderne villa in het Spaanse Marbella

£ 25. Dat was het bedrag waarmee hij een villa ter waarde van £ 2 miljoen, omgerekend meer dan € 2,3 miljoen, in de wacht sleepte. “Tien keer blijkt scheepsrecht!”, aldus Mark. Overigens gaat hij niet met lege handen richting Marbella, waar hij nog nooit een stap heeft gezet, want hij en zijn vrouw Deborah (55) ontvangen daarbovenop nog eens £ 250.000 (omgerekend € 291.000). Een prima startbudget.

Marbella villa

“Na een slapeloze nacht te hebben gehad, is de enorme omvang van het winnen van zo’n prijs zowel opwindend als ontmoedigend, mijn hoofd tolt van het besef van de financiële zekerheid die deze prijs nu voor mijn familie brengt”, zegt Mark. “Deze prijs verandert het leven van mijn hele familie, de 250.000 pond geeft ons rust in deze ingewikkelde tijden – ik moet mezelf nog steeds af en toe knijpen.”

Hoewel hij vaker in Spanje is geweest, heeft Marbella nooit op zijn route gestaan. Lachend vertelt hij dat zijn Spaans een opfriscursus kan gebruiken, maar dat hij in ieder geval weet hoe hij een biertje moet bestellen.

Zijn drie verdieping tellende eigendom beschikt over vier slaapkamers, een regendouche én een dakterras mee vrij uitzicht over de Middellandse Zee. Het is in de buurt van het toeristische centrum van Marbella en het stel weet nog niet precies wat ze op lange termijn met de villa gaan doen, maar uiteraard hebben ze alvast een aantal vakanties genoteerd in hun agenda.