Vrouwen zijn bereid duizenden euro’s stuk te slaan op designertassen  Tegenwoordig betaalt u voor een degelijke tas een gemiddeld maandsalaris. Zo verhoogde Chanel dit jaar voor de tweede keer haar prijzen. Voor een authentieke leren flap tas betaalt u nu ongeveer € 9000. Een bedrag wat voor de normale burger haast niet te betalen is. Maar daarom is het inmiddels mogelijk om een designertas voor een bepaalde tijd te huren! Het concept werd bedacht door Rosanne van Veldhuisen.

Designertassen in plaats van aanschaffen

Rosanne begon, na jarenlang een vintage shop gehad te hebben, in 2021 met haar webwinkel Designer on Rotation. Het concept: designertassen huren in plaats van kopen. Op deze manier kunnen ook de mensen met iets minder geld genieten van het luxe gevoel die een designertas met zich meebrengt.

Ze vindt dat alles zelf bezitten niet past in een circulaire wereld. Door middel van het concept lenen in plaats van kopen wil ze dat mensen zonder schuldgevoel kunnen genieten van een designertas, zonder schade aan te richten aan de planeet en om de bankrekening te sparen. Door de tassen als het ware met elkaar te delen hebben ze een langere levensduur.

De tassen hebben lichte gebruikerssporen, maar zijn verder in uitstekende staat. Na elke verhuurperiode gaan de tassen naar een care & repair specialist, die de tassen grondig schoonmaakt.

Uitgebreide collectie tassen

Alle soorten merken designertassen zijn te huur, zoals Chloé, Céline, Yves Saint Laurent, Gucci of Balenciaga. Maar ook een vintage Chanel behoort tot de huuropties. De tassen zijn te huur voor de periode van 14 dagen tot drie maanden. Vanaf een bedrag van €60 heeft u al een mooie Gucci- of Prada flap tas, en vanaf ongeveer €100 een prachtige Balenciaga- of Bottega schoudertas. Koopje, toch?