Een gestolen Lamborghini Aventador SVJ Roadster verstoppen? Dat is zo eenvoudig nog niet. Met zijn opvallende uiterlijk en een ingebouwde GPS-tracker, zelfs onder de grond, was het plan van een Britse wanbetaler gedoemd te mislukken.

Gestolen Lamborghini Aventador SVJ Roadster

De bestuurder zou de auto gehuurd hebben, maar zijn rekeningen niet hebben betaald. Omdat het toch echt een verhuurbedrijf is en geen uitleenbedrijf, wilde de firma de Lamborghini toch wel graag terug. Het mislukte plan van de wanbetaler om de opvallende Lamborghini Aventador SVJ Roadster te verstoppen, werd achterhaald dankzij de ingebouwde GPS-tracker en de vastberadenheid van een particulier recherchebureau die alles uit de kast trokken om de bolide op te speuren.

De gestolen matgrijze Aventador SVJ Roadster stond in de parkeerplaats van het Amsterdamse winkelcentrum Diemerplein en werd na de succesvolle zoektocht opgehaald door Bergnet. Nu wordt er gekeken naar de manier waarop de auto weer terug naar het Verenigd Koninkrijk kan worden gebracht. De bestuurder van de SVJ was niet aanwezig bij de auto, dus het is nog niet duidelijk welke acties de politie zal ondernemen.

Lamborghini Aventador SVJ Roadster-01

Foto: Bergnet

Politie Landelijke Eenheid In Actie

De opsporing van de Italiaanse stier is niet onopgemerkt gebleven, want de operatie werd uitgezonden in het RTL-programma Politie Landelijke Eenheid In Actie. Hoewel deze luxe auto zijn weg terug zal vinden naar het verhuurbedrijf, blijft het verhaal van deze gestolen en weer gevonden sportwagen een fascinerend hoofdstuk in de wereld van exclusieve autodiefstallen.

Hoewel de agenten in het programma het hadden over een waarde van € 1,2 miljoen, moeten we dit met een flinke korrel zout nemen. De nieuwprijs van de Aventador SVJ Roadster in Nederland ligt namelijk rond de € 650.000. Alsnog een waar godsvermogen, maar bijna de helft dan waar de dienders over spraken.

Voor dat bedrag ontvangt u een exclusief Italiaans meesterwerk met een atmosferische V12-motor met 770 pk. Deze aandrijflijn resulteert in topsnelheid van 350 km/u en een acceleratietijd van 0 naar 100 kilometer per uur in 2,9 seconden.