Blijken al die geperforeerde Nespresso-cups toch nog ergens blijkbaar voor te zijn. De Zwitserse horlogemaker Hublot, geliefd vanwege zijn innovatieve uurwerken, heeft namelijk een nieuwe uurwerk uitgebracht die grotendeels bestaat uit gerecyclede koffiecups. Van Nespresso welteverstaan. ‘What else?”

Hublot lanceert in samenwerking met Nespresso een uniek uurwerk

Het voortdurend verleggen van de grenzen van uurwerken en het experimenteren met unieke materialen staat centraal bij Hublot. Dat is bij de samenwerking met Nespresso niets anders. De twee merken hebben een nieuw Big Bang-uurwerk in beperkte oplage gepresenteerd, gericht op recycling en circulariteit, genaamd ‘Big Bang Unico Nespresso Origin’.

Het uurwerk komt niet zomaar uit de lucht vallen, want in de afgelopen aantal jaren heeft Nespresso via het Second Life-initiatief samengewerkt met prestigieuze Zwitserse merken om manieren te bedenken om nieuwe producten te maken van gebruikte aluminium capsules. Het nieuwe Hublot x Nespresso-uurwerk maakt deel uit van hetzelfde initiatief.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hublot (@hublot)

Big Bang Unico Nespresso Origin

De groene kleurstelling van het horloge in beperkte oplage is geïnspireerd op de Master Origins Peru Organic Nespresso-pod en de Nespresso-branding kunnen we omschrijven als subtiel: het welbekende N-logo op de kroon is de enige handtekening van het merk die het uurwerk siert.

Hublot x Nespresso-01

De kast van 42 mm is volledig gemaakt van gerecycled aluminium, waarvan 28% afkomstig is van Nespresso-koffiecapsules. De kast is geanodiseerd in levendig groen voordat hij wordt gesatineerd en gepolijst. Ook de kroon en stamper krijgen dezelfde behandeling. Hublot zegt dat de achterkant van de kast en de containerbehuizing van het uurwerk zijn gemaakt van eco-titanium.

Qua banden zijn er twee keuzes, beiden van gerecyclede materialen: een stoffen band (gemaakt van koffiedik) of een rubberen band (gemaakt van 4,1% koffiedik, 8,2% gerecycled wit rubber en de gebruikelijke Hublot-formule te combineren). Of neem ze gewoon allebei. Door een speciaal systeem van Hublot kunt u de banden, zonder gereedschap, binnen een handomdraai omwisselen.

“Dit horloge is een krachtig statement over het belang van het waarderen van de hulpbronnen van onze planeet”, aldus de twee Zwitserse bederijven.  Wereldwijd worden er slecht 200 exemplaren van gefabriceerd met elk een prijs van € 25.200.