Voor wie van elitaire bootjes houdt is deze bootclub in Saoedi-Arabië een geweldige uitvinding. Deze club met ligplaatsen langs de Rode Zee is perfect om gedurende Formule-1 races decadent te doen op een miljoenenjacht met uitzicht op het circuit.

Jeddah Yacht Club

De ligplaatsen bieden plek voor zo’n 100 stuks jachten en heeft zelfs ruimte voor superjachten met een lengte van 120 meter. Wanneer je als eigenaar van een jacht de haven betreedt wordt alles voor je geregeld. Zo biedt de haven alle aankomende schepen allerlei voorzieningen zoals elektriciteit, water en brandstof. Daarnaast kan er zelfs gearriveerd en vertrokken worden door middel van een helikopter vanwege het speciale landingsplatform in de haven.

De algemeen directeur zegt over de Jeddah Yacht Club dat het niet alleen een verzamelplaats voor exclusieve jachten is, maar dat het ook een belangrijke ontmoetingsplaats zal zijn waar door de rijke lui volop gerecreëerd kan worden. Er is bijvoorbeeld gedacht aan verschillende watersporten die uitgeoefend kunnen worden terwijl de jacht wordt aangelegd langs de Rode Zee.

Wat op recreatief vlak pas écht groots wordt aangepakt door de eigenaren van de haven, is de Formule-1 race die ieder jaar langs de haven plaatsvindt in Saoedi-Arabië. Door de jachteigenaren kan er dan vanaf de boot worden gekeken naar de voorbij razende Formule-1 wagens.

Clubhuis met restaurant met Michelinster

Bij de Jeddah Yacht Club mag uiteraard geen clubhuis ontbreken en dat hebben de eigenaren zeer serieus genomen. Het clubhuis heeft een oppervlakte van zo’n 5.000 vierkante meter en is gedecoreerd in een mast- en zeilthema. Door middel van een vuurtoren is dit clubhuis aan het ingangskanaal ook na zonsondergang nog te vinden voor een borrel aan de bar of een keurig gerecht uit de keuken met Michelinster. Dit kan vervolgens genuttigd worden in de lounge waaruit u een overweldigende panorama uitzicht hebt over de stad.

Naast een restaurant biedt het clubhuis ook een wellnescentrum, verschillende lounges en een zakencentrum. Als lid van de Jeddah Yacht Club (afgekort JYC) komt u dus helemaal niets tekort. Het is natuurlijk wel een eindje varen naar Saoedi-Arabië, maar dan kunt u wel aanleggen in de meest decadente jachthaven van de wereld.