Een kast van een huis. Zo kunnen we de woning op Korteraarseweg 20 in Korteraar met recht omschrijven. Terwijl het woonoppervlak 201 m² beslaat, is het hele perceel maar liefst 1.920 m² groot. Op deze lap grond vinden we naast de uit de kluiten gewassen villa een tropische tuin met zwembad, whirlpool en tuinhuis, een dierenweide, een loungeterras én twee vijvers.

Blikvanger (villa) op Funda staat in het Zuid-Hollandse Korteraar

De tropische tuin sluit aan bij de stijl waar de opdrachtgever voor wilde gaan: Long Island, het eiland voor de Atlantische kust van de Verenigde Staten waar binnen- en buitenruimtes harmonieus in elkaar overvloeien. Ook de wit- en crèmekleurige tinten sluiten hier bij aan.

villa

“Mede door de vrije ligging, de afwerking met mediterraanse buitenplaats voorzien van een BBQ en whirlpool in de achtertuin, is het hier volop genieten en waant u zich werkelijk in het buitenland”, aldus de makelaar.  Verder staat duurzaamheid hoog in het vaandel: in 2019 zijn er 14 zonnepanelen geïnstalleerd.

Het pand, tactisch gelegen achter een bedienbaar toegangshek, heeft een riante ontvangsthal met prachtige vide, een moderne woonkeuken en een lichte woonkamer (van ongeveer 55 m²) met “fenomenaal uitzicht naar de tropische tuin” met palmbomen. Dat kan tegenwoordig gewoon in Zuid-Holland.

Binnenin de woning met vier slaapkamers vallen nog wat dingen op. Zo zijn een aantal kamers en objecten voorzien van een naambordje om te verduidelijken waar we te maken mee hebben. ‘View’ om het uitzicht aan te duiden. ‘Bureau’ om te laten weten dat hier gewerkt wordt. En “Cooking” in de ruimte waar, tsja, gekookt wordt.

Riante tuin met een aantal felbegeerde voorzieningen

Maar we zijn nog niet uitgesproken over de tuin. De rondom gelegen tuin die achteraan op het west is gelegen is niet alleen zeer ruim, maar ook een lust voor het oog met een aantal voorzieningen. Op de groene kavel staat namelijk een dierenverblijf met weide, allerlei speeltoestellen voor de kids en een grote houten tuinhuis met aansluitend een veranda en een lounge terras met BBQ. “Het tuinhuis is voorzien van een bergvliering. Tot slot de in Spaanse stijl uitgevoerde buitenplaats met BBQ aan de zijkant van de woning waar u tot in de avond van de zon kan genieten.”

Interesse in de villa? Voor een bedrag van € 1.445.000, omgerekend € 7.189 per m², is het allemaal van u. Hier kunt u een bod uitbrengen of een bezichtiging inplannen. Vooral dat laatste wordt aangemoedigd: “Deze woning moet u echt komen bekijken om de locatie te ervaren.”

Energiezuinige villa